Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Col·loquen les jardineres al Nucli Antic

20/06/2013
Els conductors tenen l'efecte visual que el carrer s'estreny, i disminueixen la velocitat    Els conductors tenen l'efecte visual que el carrer s'estreny, i disminueixen la velocitat

L'acció forma part de l'estratègia de l'Ajuntament per disminuir la velocitat dels vehicles que hi passen. S'han col·locat jardineres, papereres, i un ressalt al carrer de Sant Magí

L'Ajuntament ha col·locat aquests dies mobiliari urbà per pacificar el trànsit al Nucli Antic. Els elements que s'utilitzen per reduir la velocitat dels vehicles són una vintena de jardineres amb un nou disseny, 3 papereres, i un pas elevat al carrer de Sant Magí.

La Regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat ha volgut pacificar encara més el trànsit a la zona, atenent les demandes dels veïns. Les recomanacions per a carrers residencials (on vianants i bicicletes tenen prioritat de pas) com és el Nucli Antic de VNG, estableixen un màxim diari recomanat de 2.000 vehicles diaris. El recompte que s'ha fet aquest hivern a la zona ha demostrat que tots els carrers compleixen aquesta recomanació. És més, gairebé tots els carrers tenen menys de 1.000 vehicles diaris.

La regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria García, acompanyada dels tècnics municipals, ha fet una visita als carrers afectats per comprovar in situ la disminució de la velocitat dels vehicles. "Estem satisfets perquè veiem que ha estat una bona actuació que a més ajuda a diferenciar els itineraris de vianants i de vehicles". A banda, García ha volgut parlar amb els comerciants de la zona, que "es mostren satisfets amb aquestes mesures, ja que cada vegada hi ha menys trànsit de pas a la zona, prioritzant les operacions de càrrega i descàrrega dels mateixos comerços i l'accés dels veïns".

La intenció és minimitzar el trànsit de pas al màxim, tenint en compte que no es pot eliminar del tot si es vol garantir l'accessibilitat de veïns, comerciants, o usuaris i visitants de la Plataforma. Per això s'han fet diverses actuacions, com la reurbanització dels carrers, la jerarquització de carrers seguint les directrius del Pla Especial de Millora Urbana, o els nous sentits de circulació, com l'aplicació del doble sentit al carrer del Pare Garí. A més, quan es va reurbanitzar els carrers es va senyalitzar totes les entrades i sortides del Nucli Antic com a zona de prioritat invertida, limitant la velocitat, prohibint l'estacionament excepte en zones habilitades, i donant prioritat a vianants i bicicletes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00