Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Els tallers participatius posen de manifest consens respecte al passeig i diversitat d'opinions sobre la plaça del Port

06/10/2014

Divendres i dissabte es van realitzar els tallers participatius sobre el passeig Marítim i la plaça del Port. El resultat serà inclòs en el Concurs d'Idees per a la reordenació del passeig Marítim

Els tallers participatius 'Parlem del passeig Marítim i de la plaça del Port' van aplegar uns setantena de participants en les dues sessions realitzades, divendres 3 i dissabte 4 d'octubre. El local social de la Confraria de Pescadors va acollir ambdues sessions de treball participatiu on la ciutadania, a títol individual i els representants de les entitats, associacions de veïns, agents econòmics (Viu Comerç; Gremi de Restauració; Vilanova Gran Marina...), personal tècnic municipal; arquitectes i col·lectius vinculats al Port van aportar els seus punts de vista sobre aquesta zona de la ciutat.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va ser divendres a l'inici del taller participatiu per destacar la "voluntat de partir de zero" a l'hora de definir què cal fer en aquesta espai de la ciutat de la qual va dir que "és una zona importantíssima que des de l'any 2000 estem rumiant que s'hi ha de fer".

Aquest mateix taller es va tornar a fer dissabte. En aquesta ocasió, va ser el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet qui va adreçar-se als participants en aquestes tallers que inicien el procés participatiu, aprovat pel Consistori vilanoví en el Ple de setembre, amb l'objectiu de debatre el futur del passeig marítim i de la Ribera del Port de VNG.

Primers resultats dels tallers
Pel que fa a la reordenació del passeig Marítim, la majoria de grups dels tallers van coincidir en la necessitat d'integrar el passeig amb la resta de la façana marítima i donar-li un tractament coherent des del Far fins a Adarró. També es va esmentar la importància de posar en valor i conservar el patrimoni pesquer i les cases de pescadors ja existents.

Altres idees sorgides d'aquests tallers són: donar prioritat als vianants i a les bicicletes en el passeig, amb reducció del trànsit rodat, ja sigui fent aparcaments dissuasoris, soterrats o cercant altres fórmules per descongestionar de trànsit la façana marítima. També es va demanar un passeig ben il·luminat i sense barreres arquitectòniques.

Quant a la plaça del Port, les persones que han participat en els tallers van coincidir en la necessitat del seu encaix amb el passeig Marítim però hi va haver disparitat d'opinions en relació als paràmetres urbanístics i els usos a desenvolupar-hi.

A partir dels tallers i en unes setmanes es preveu publicar l'informe resultant dels tallers participatius on hi constaran totes les aportacions dels participants. Aquest informe s'incorporarà al plec de condicions del Concurs d'Idees per a la reordenació del passeig Marítim. Un cop s'hagin presentat les propostes per part dels arquitectes o despatxos d'arquitectura que concursin, es realitzarà una exposició per conèixer els projectes i s'obrirà una nova fase de participació ciutadana.

Àlbum de fotos
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00