Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Remei Escudero i Àngela Cantador guanyen el premi 'Carta a qui maltracta'

01/12/2011
Ivet Castaño, Remei Escudero, Mari Pau Munuera, Ariadna Llorens i Neus Lloveras   Ivet Castaño, Remei Escudero, Mari Pau Munuera, Ariadna Llorens i Neus Lloveras

130 nois i noies de vuit instituts de la ciutat han participat en el concurs, que pretén promoure la sensibilització entre els joves de 14 a 18 anys al voltant de la violència masclista

La Sala Noble de la Casa Olivella ha estat l'escenari, aquesta tarda, del lliurament dels premis 'Carta a qui maltracta', iniciativa que organitzen conjuntament la Regidoria del Pla d'Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Associació de Dones La Frontissa per promoure la sensibilització entre els i les joves de 14 a 18 anys al voltant de la violència masclista.

Remei Escudero, alumna de 4t. d'ESO de l'escola Sant Bonaventura, ha estat la guanyadora del primer premi, mentre que Àngela Cantador, alumna de 4t. d'ESO de l'institut Manuel de Cabanyes, s'ha endut el segon premi. Les vencedores han rebut un lot de llibres cadascuna, gentilesa de les llibreries La Mulassa i Llorens Llibres, i un premi en metàl·lic de 200 i 100 euros, respectivament. 

Premis ‘Carta a qui maltracta'
El lliurament dels premis ha comptat amb la presència de Neus Lloveras, alcaldessa de VNG, que ha destacat la importància de "sensibilitzar a la gent jove sobre la violència masclista per tal que la puguin identificar aviat i lluitar per eradicar-la", i Ariadna Llorens, primera tinent d'Alcaldia i regidora d'Infància i Equitat, que ha remarcat la qualitat de les cartes presentades tot i la dificultat que suposa "conceptualitzar què dir a un maltractador".

Per altra banda, Mari Pau Munuera, presidenta de l'Associació de Dones La Frontissa, ha explicat que a partir d'aquest premis "volem que els i les joves tinguin clar que no s'ho deixaran fer ni mai ho faran". L'acte també ha comptat amb la presència d'Ivet Castaño, coordinadora territorial de l'Institu Català de les Dones.

Enguany, els premis han comptat amb 130 participants de vuit instituts de la ciutat. En aquest sentit, ja fa gairebé una dècada que es va posar en marxar aquesta iniciativa, que consisteix en demanar als alumnes de secundària i batxillerat que redactin una carta original i inèdita on el contingut sigui el missatge adreçat a una persona maltractadora.

Cal destacar que aquest certamen s'inclou dins la programació d'activitats de l'Àgora de Tardor que organitza l'Espai d'Equitat de l'Ajuntament de VNG al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional de la no violència vers les dones.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00