Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Les caixes niu per combatre el mosquit tigre i equipament per fer cinema al Principal, propostes més votades

13/06/2017
Juan Luís Ruiz i Neus Lloveras   Juan Luís Ruiz i Neus Lloveras

1900 persones han votat en la primera experiència a VNG de pressupostos participatius

 La "col·locació de caixes niu per controlar el mosquit tigre" ha estat la proposta més votada en la primera experiència a Vilanova i la Geltrú de pressupostos participatius. Amb 699 volts ha estat la que ha rebut més suports, seguida d"un teatre de pel·lícula", amb 432 vots. Aquestes dues propostes, i sis més, que han estat les més recolzades, seran les que es duran a terme amb els 150.000 € que l'Ajuntament destina enguany als pressupostos participatius.

El regidor de Participació Ciutadana, Juan Luís Ruiz, ha mostrat la seva satisfacció per l'alt grau de participació, han votat 1900 persones, "creiem que són força vots, hi ha hagut mobilització d'entitats, ampes... la ciutadania vota perquè sap que es farà". Ruiz creu que totes les propostes presentades "són un termòmetre de les preocupacions de la gent", tot i que només s'acceptaven idees relacionades amb l'espai públic i els equipaments municipals, que costin 30.000 € com a màxim. L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, també ha fet una valoració positiva del tot el procés, "la gent ho ha percebut bé, hi ha propostes molt interessants, per ser el primer any el balanç és positiu".

La resta de propostes que han rebut més nombre de vots i que, per tant, es tiraran endavant son la "Instal·lació de desfibril·ladors als Centres cívics, Casal de la Gent Gran i COMPEX", la "Zona d'ombra a l'escola Ginesta", el "WIFI gratuït en alguns espais públics de la ciutat", "Millorar l'accessibilitat a les platges de Vilanova i la Geltrú posant diverses rampes que arribin fins a l'aigua", els "Passos de vianants" i l"App per a la neteja de la via pública".


Gràfic votacionsEn aquest procés participatiu hi ha pres part un 62% de dones i un 38% d'homes. La franja d'edat majoritària dels votants ha estat d'entre 30 i 49 anys (el 62%), seguits de les persones d'entre 50 i 69 anys (un 22%). Un 11% han estat joves (entre 16 i 29 anys) i un 5% majors de 70 anys.

Els pressupostos participatius es van iniciar el mes de març amb el període de presentació de propostes. D'un total de 320 se'n van seleccionar 61 que s'ajustaven als criteris fixats. Aquestes han estat les que han estat sotmeses a votació. Totes les propostes han estat traslladades als serveis municipals pertinents i, malgrat que no hagin estat acceptades o bé que no hagin obtingut els vots suficients, algunes seran tingudes en compte i potser que es duguin a terme.

 

RESULTATS DE LES VOTACIONS


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00