Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'actuació al torrent de Sant Joan es realitza amb criteris mediambientals per renaturalitzar l'espai

01/02/2018

La intervenció evitarà l'estancament d'aigua, les males olors i la brutícia amb la instal·lació d'un sistema de filtració i drenatge

L'actuació que l'Ajuntament de VNG i Ports de la Generalitat estan fent a la desembocadura del torrent de Sant Joan, a la platja de Ribes Roges, s'està duent a terme amb criteris ambientals, tot i tractar-se d'una platja urbana i no ser un espai protegit.

El regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Gerard Llobet, ha explicat que "el projecte és renaturalitzar, recuperar per aquest espai valors ambientals que no hi eren" i alhora evitar els problemes de salubritat com ara les pudors, l'aigua estancada i la brutícia.

Les obres que s'estan duent a terme reforçaran la llera del torrent perquè l'aigua circuli fins al mar i es protegiran els marges del torrent amb creació de dunes i plantació d'espècies vegetals.

Els representants municipals s'han mostrat sorpresos després de saber que l'APMA, Associació per la Protecció del Medi Ambient, ha denunciat l'actuació perquè considera que s'està destruint l'hàbitat de nidificació d'una au protegida, el corriol camanegre.

Llobet afirma que l'actuació estarà enllestida en un parell de mesos, "estem a l'hivern, no és època de nidificació de les aus" i "lamenta aquesta voluntat de generar alarma".

Per la seva banda, el regidor de Projectes, Joan Giribet, destaca que "s'està treballant amb molta sensibilitat, amb tots els vistiplaus" i que "tota aquesta zona s'està tractant com un espai ambiental" tot i ser "un torrent enmig d'una platja urbana, amb queixes històriques dels veïns de la zona, olors, aigua estancada...".

Els responsables municipals recorden que ja es va arxivar una denúncia per aquest tema i que fins i tot la fiscalia va felicitar l'ajuntament per les accions de protecció de l'entorn del torrent.


Notícia relacionada
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00