Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/06/2016

El Memorial Xavier García arriba a la quinzena edició

     Saló de Plens, dimarts a la tarda Saló de Plens, dimarts a la tarda

Aquest dimarts s'ha fet la presentació del memorial, organitzat per La Fundació Esport Base Vilanova

Aquest dimarts s'ha fet al Saló de Plens de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú la presentació de la XV Memorial Xavier Garcia. Una cita ineludible dins el calendari esportiu de la ciutat, que serveix com a cloenda de les activitats que realitza durant tot l'any la Fundació Esport Base Vilanova en cadascuna de les seves seccions esportives.

La presentació del memorial, que enguany reparteix les diferents activitats entre el 7 de juny i el 2 de juliol, ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, el primer tinent d'alcalde, Juan Luís Ruiz, la regidora d'Esports, Blanca Albà, la presidenta de La Fundació, Olga Arnau, així com també de Pere Garcia, germà d'en Xavier Garcia.

Els assistents han coincidit alhora de valorar la particularitat d'aquest memorial, amb el qual es recorda la figura del jove esportista i dels valors que durant la seva curta vida va transmetre. En aquest sentit l'alcaldessa, Neus Lloveras, va recordar la importància que el memorial tingui continuïtat en el temps "15 anys són molts anys, en aquest temps el memorial ha evolucionat a millor, ja que si bé va començar sent motiu de record cap a una persona, amb el pas del temps s'ha convertit en un símbol per a tots els que formen part l'entitat. Una entitat que treballa els valors a través de l'esport i que el Xavier simbolitza"

La regidora d'Esports, Blanca Albà, a més d'agrair la bona feina i l'aposta que fa l'entitat per l'esport de base, va dir que "el memorial ha sabut integrar plenament dins l'àmbit esportiu elements de promoció cultural, tal i com demostra que cada any encarregueu a un artista local la realització del cartell commemoratiu."

En aquesta quinzena edició l'artista escollida per crear el cartell commemoratiu ha estat Alba Martos qui ha volgut fer un homenatge al Xavier Garcia a través d'un retrat del jove esportista. "Em van demanar si volia fer el cartell i em va fer molta il·lusió perquè conec a la família. Vaig pensar que enguany una bona manera de recordar-lo era fent-li un retrat."

La Presidenta de la Fundació, Olga Arnau, va destacar el concepte de família d'aquest esdeveniment esportiu tant arrelat a l'entitat que president, i va tenir paraules d'agraïment cap a la gerent de l'entitat Dolors Ferrer. "Massa sovint arribem tard en els agraïments, per això avui vull agrair a la Dolors la seva tasca al capdavant de les diferents seccions esportives, així com també la seva feina perquè aquest memorial tingui la continuïtat que es mereix."

Pere Garcia, germà del Xavier, va voler agrair que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú continues acollint la presentació del Memorial 15 anys després, i en nom de la família va agrair especialment el treball desinteressat de tantes persones que, any rere any, fan possible que es continuï celebrant.

Un cop feta la presentació, les primeres activitats començaran aquest cap de setmana amb la inauguració de l'Exposició "Els Pintors del Memorial" on es podran veure els 15 cartells que han estat imatge durant aquests anys. També aquest cap de setmana es faran els partit de l'àrea de futbol, i el festival de la secció de gimnàstica artística. Per la setmana vinent s'ha programat un col·loqui xerrada sobre la salut en l'esport i el sopar de germanor del memorial. El 2 de juliol clouran les activitats del memorial amb el festival de patinatge artístic i dansa de la secció de patinatge. (+ informació)

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00