Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/10/2015

L'equip guanyador de l'Angelhack Barcelona defensarà a San Francisco la seva idea de negoci

Al juny es va celebrar aquest esdeveniment que se celebra a diferents ciutats del món. Els 20 equips seleccionats viatgen als Estats Units per defensar davant un centenar d'inversors els seus prototips

A principis del mes de juny es va celebrar a Barcelona la segona edició de l'AngelHack Barcelona, un esdeveniment en el quals els participants van haver de crear una idea de negoci i desenvolupar un prototip que van haver de defensar davant d'un jurat en menys de 24 hores. Aquest esdeveniment es va celebrar a diverses ciutats del món i, en el cas de l'AngelHack català, va tenir com a guanyador un equip de Vilanova i la Geltrú format per Diego Morales, Ignasi Artigas, Ruben Sánchez, veí del municipi de Gavà, Manuel Martiarena i Raimon Ràfols. El seu prototip consisteix en una aplicació mòbil anomenada InGroup. InGroup permet preguntar i respondre preguntes altament contrastades. D'aquesta manera, ha explicat un dels components de l'equip, Raimon Ràfols "facilita la creació de grups amb altres persones que comparteixen similars gustos o punts de vista". A diferència de les xarxes socials existents, ha afegit, Ràfols "l'enfocament està en el fet d'agrupar individuals basant-nos en la personalitat, afinitats i gustos de cadascú enlloc de limitar-nos a localització geogràfica o els amics en comú". Un dels avantatges d'aquesta aplicació, ha destacat Raimon Ràfols és que "a la vegada, tant individuals com empreses, poden utilitzar InGroup per fer recerca sobre qualsevol cosa obtenint un escrutini de resultats molt contrastat i amb molts detalls".

La setmana vinent, del 26 al 30 d'octubre, aquest equip marxarà a San Francisco, on competiran amb 19 equips més d'arreu del món i durant una setmana podran presentar la seva idea de negoci, davant d'un centenar d'inversors amb l'objectiu que pugui passar de ser un prototip a ser una realitat. Aquest viatge és la segona fase del premi que l'equip va aconseguir i que consistia en 12 setmanes de mentorització a Barcelona per preparar la presentació de la seva idea de negoci als Estats Units. La regidora d'Innovació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens ha expressat la "satisfacció com a responsable de Neàpolis pel fet que aquest equip de professionals vinculats al Cowork TIC hagin trobat la manera de treballar en un projecte que podria fer-se realitat a curt termini". Ariadna Llorens, afirma que "l'exit de l'equip vilanoví que al juny va guanyar l'AngelHack Barcelona i que ara competirà a San Francisco per aconseguir fer realitat el seu aplicatiu InGroup, ens fa sentir orgullosos del talent de la ciutat i ens encoratja a continuar apostant per posar a l'abast dels professionals espais de treball compartit a Neàpolis". En aquest sentit, la regidora d'Innovació ha recordat que a final d'any es posarà en marxa a la planta zero de Neàpolis la segona fase del Cowork per acollir set noves empreses de l'àmbit TICC (Tecnologies de la Informació, la Comunicació i la Creativitat).

Així mateix, Ariadna Llorens ha explicat que els integrants d'aquest equip estan estretament vinculats a l'Agència Pública d'Innovació Neàpolis per haver organitzat esdeveniments i conferències sobre smartphones i també per haver estat i, en algun cas continuar essent, coworkers del Cowork TIC de Neàpolis.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00