Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/10/2007

La biblioteca municipal Armand Cardona Torrandell enceta un cicle de conferències sobre el cinema

  Les conferències s'emmarquen dins el programa 'Tot l'any lectura' Les conferències s'emmarquen dins el programa 'Tot l'any lectura'

La primera de les conferències se celebra aquest dijous a les 20 hores i tractarà sobre la relació entre el cinema i la literatura

La biblioteca municipal Armand Cardona Torrandell enceta un cicle de tres conferències al voltant del cinema aquest mes d'octubre. La primera és avui, en què es tractarà la relació entre el cinema i la literatura. Les altres dues seran els dos dijous següents i es parlarà del cinema d'autor i del d'animació. 'Cinema i literatura: unes amistats perilloses' és el títol de la conferència d'aquesta tarda, 20 hores, a càrrec de Toni Cuadras i Josep Pelfort, que debatran sobre fins a quin punt les històries que ara ens explica el cinema son realment originals. Aquesta proposta anirà acompanyada d'un itinerari audiovisual format per una selecció d'escenes significatives procedents tant de pel·lícules clàssiques com actuals. 

La segona de les conferències tindrà lloc el dijous 18 d'octubre, també a les 20 hores, a càrrec de Toni Quadras que tractarà sobre el 'Cinema d'autor' i sobre quin és el paper del cineasta com a autor. Dubtes i contradiccions que revelen tot un univers creatiu i ideològic que ha creat obres genials. El 'Cinema d'animació, del documental a l'era digital' és el títol de la darrera de les conferències programades a la biblioteca Armand Cardona, per al dijous 25 d'octubre a les 20 hores. Mar Canet serà l'encarregada de conduir aquesta xerrada on es parlarà de l'evolució del documental, del cine d'aventures i de les pel·lícules de dibuixos animats per arribar finalment a l'era digital. 

La biblioteca Armand Cardona, a més, editarà una Guia temàtica sobre Cinema, separada per gèneres (ja sigui còmic, novel·la o teatre), on es relaciona les obres literàries amb les seves adaptacions al cinema i on hi constarà l'any de la realització, el director, el títol de l'obra en la qual s'ha basat, l'autor de la mateixa i la seva disponibilitat ja sigui a la biblioteca Joan Oliva com a la mateixa Armand Cardona. El cicle de conferències temàtiques dedicades al cinema s'emmarca dins el programa Tot l'any lectura i va acompanyat d'una exposició de fons bibliogràfic de la Biblioteca i de la guia de lectura.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00