Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/01/2017

Xerrades sobre mediació i diversitat religiosa a les escoles del projecte Compartim

Les xerrades sobre diversitat religiosa conviden a comentar dubtes i fer preguntes   Les xerrades sobre diversitat religiosa conviden a comentar dubtes i fer preguntes

La Regidoria de Convivència i Equitat promou la relació entre famílies de diverses procedències a través del projecte Compartim, amb tallers i activitats diverses

Aquest dissabte s'ha celebrat el Dia Europeu de la Mediació, i la Regidoria de Convivència i Equitat ha apostat per tractar el tema a les escoles que formen part del projecte Compartim. Així, aquesta setmana s'ha programat un taller sobre mediació a tres escoles de primària: L'Arjau, la Ginesta i la Sant Jordi.

A l'escola Sant Jordi es farà dimarts 24 de 15 a 16.30 h. A l'Arjau serà dimecres de 15 a 17 h, i a la Ginesta dijous 26 de 15 a 17 h. Es tracta d'un taller sobre la mediació com a eina per resoldre els conflictes, i anirà a càrrec de Marta Uxò, professional del Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament de VNG.

D'altra banda, i també en el marc del projecte Compartim, es donarà continuïtat a les xerrades sobre la diversitat religiosa, animant els assistents a comentar els seus dubtes i fer preguntes. Les xerrades seran a càrrec de Jordi Valls, tècnic del Servei de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG, i es faran a partir de la setmana vinent. La difusió d'aquestes activitats es fa des de la direcció dels centres.

Compartim, un espai de trobada per a les famílies a les escoles
La Regidoria de Convivència i Equitat promou la relació entre famílies de diverses procedències a través de tallers i activitats diverses del projecte Compartim.
Es tracta d'espais de trobada per a les famílies de l'alumnat, on poder fer créixer l'hàbit de relació, l'intercanvi d'experiències i el respecte a la diferència, fent ús de la llengua catalana com a eina quotidiana d'aquesta relació.
Actualment el projecte Compartim compta amb grups estables a les escoles Ginesta, Arjau i Sant Jordi.
Entre les activitats que organitzen hi ha xerrades sobre prevenció de violències masclistes, tallers de manualitats, de maquillatge, de meditació o de cuina senegalesa, marroquina o catalana.
Les escoles del Compartim també col·laboren cada any amb la Marató de TV3, i fan visites a diversos espais de la ciutat, a més de preparar la participació a la Festa de la diversitat cultural. Des de la Regidoria es convida totes les famílies d'aquests centres a participar en aquest enriquidor projecte.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00