Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/03/2016

Dia Internacional de les Dones a Vilanova i la Geltrú

L'acte ha aplegat més d'un centenar de persones a la plaça de la Vila   L'acte ha aplegat més d'un centenar de persones a la plaça de la Vila

La lectura d'un manifest ha estat aquest migdia l'acte institucional que centra un farcit programa d'actes

El 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones, i a Vilanova i la Geltrú se celebra amb diversos actes. A les 12 del migdia s'ha fet l'acte institucional, amb la lectura del manifest a càrrec de Xesca Fort, cantant, compositora, vocal coach i especialista en veu terapèutica.

Podeu llegir el manifest aquí

Teresa Llorens, tercera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, ha conduït l'acte explicant que "la nostra ciutat i el nostre Ajuntament són feministes, apostem per la igualtat d'oportunitats. Volem una societat lliure i justa. Que la diferència sigui un valor, i no sigui mai un obstacle".
Tot seguit, tres alumnes de 5è de primària de l'Escola Ítaca han llegit un text sobre la commemoració d'aquesta diada, en el que han volgut recordar les dones oblidades, però també les dones properes i quotidianes.
Dia de les Dones petita1
La plaça de la Vila, que s'ha omplert en la lectura del manifest, ha estat guarnida amb una decoració al·legòrica al voltant de les dones i la música com a reconeixement de la imprescindible contribució femenina a la creació musical, a càrrec del Grup de dones del projecte Dona Identitat Diversitat, l'escola Ítaca i la Regidoria de Convivència i Equitat.
Dia de les Dones petita
A la tarda, a partir de les set a la plaça de la Vila es farà la lectura del manifest de la Xarxa Feminista de Catalunya, i sortirà una manifestació amb el lema "Totes diverses i juntes contra el patriarcat". Entitats i associacions de dones del municipi es concentraran per commemorar el 8 de març.

Tot i que els actes institucionals del Dia Internacional de les Dones se celebren el 8 de març, a Vilanova i la Geltrú es concentraran diversos actes aquest dissabte, 12 de març.
Així, a dos quarts de set de la tarda a la sala Noble de la Casa Olivella es farà l'acte "Dones i música", la presentació d'un estudi sobre música i emocions, a més d'una performance. L'estudi i l'acció demostren el factor terapèutic que posseeix la barreja de la música, la llum i els colors. A càrrec de Xesca Fort, cantant, compositora, vocal coach i especialista en veu terapèutica; i Katarina Biljman, investigadora, intèrpret musical i màster en piano.
Ho organitzen el Centre d'Estudis Tecnològics per a l'Atenció a la Dependència i la Vida Autònoma de la EPSEVG, i la Regidoria de Convivència i Equitat.
A les vuit del vespre, a La Galeria de la plaça de les Cols, se celebrarà la taula rodona "Les dones en el món de la música", a càrrec de les autores de l'estudi. També es farà una performance de les creadores musicals que actuaran a la Festa de les Dones de Nowa Reggae.
Una Festa de les Dones que començarà a les 11 de la nit al Museu del Ferrocarril, i que comptarà amb les actuacions de Nowa Girls: Rebel Gyals & The Blackstarlines, Marina BB Face, Marta Trujillo, Desiree Diouf, Marga M'Bande, i Northern Lights Sound. El preu de l'entrada és a partir de 7 euros, i la festa compta amb l'organització de Nowa Reggae i les regidories de Joventut, Convivència i Equitat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00