Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/05/2016

La comunitat educativa no es mereix la confusió causada del govern (Nota de premsa de la CUP)

  Escola l'Arjau  Escola l'Arjau

La CUP de Vilanova i la Geltrú lamenta, igualment, l'ús propagandístic d'un tema sensible com és el tancament d'un grup de P-3 a l'escola L'Arjau.

L'alarma generada davant l'eventual supressió d'un grup de P-3 a l'escola L'Arjau pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va suscitar una ràpida mobilització de la comunicat educativa a la capital del Garraf a mitjan setmana passada. El teixit educatiu posava sobre la taula la intenció per part del departament de suprimir línies en el sistema d'educació pública. En entreveure l'articulació d'una resposta col·lectiva per part dels pares, mares, personal docent i alumnes de les escoles de la ciutat, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el regidor d'Educació, Joan Martorell, van reunir-se a finals de la setmana passada amb la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament de Barcelona Comarques, Lluïsa Nicolau. Segons la nota de premsa publicada al web municipal, "els representants municipals van voler posar sobre la taula la inquietud generada a la ciutat i especialment al barri de Mar, pel fet que en les previsions pel curs que ve només apareix un grup de P-3 a l'escola vilanovina". La resposta des del Departament d'Ensenyament fou que l'Arjau continuarà sent una escola de dues línies i que la pèrdua d'un grup de P-3 era una qüestió puntual que afectava tan sols el curs 2016-2017, atesa la baixada de les preinscripcions escolars.

Un cop publicada la nota de premsa al web de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el primer tinent d'alcalde Juan Luís Ruiz va publicar un tuit a les xarxes socials en què deia que "el govern municipal aconsegueix que l'Arjau continuarà sent una escola de dues línies", una afirmació que es contradiu amb el contingut de la notícia i que denota un ús purament propagandístic d'un tema prioritari com és l'escola pública. Des de la CUP de Vilanova considerem que no cal anar alterant el teixit educatiu amb anuncis alarmants i posteriors medalles per unes solucions que ara per ara entenem circumstancials i gens confirmades (es fa difícil pensar que una escola que el curs que ve tingui un grup de P-3, en tingui dos de P-4 el curs següent). Actuacions tan poc coordinades per part del govern municipal (els que es reuniren amb la responsable d'ensenyament i el regidor que piulava a la xarxa), a més d' ofendre la ciutadania, pressuposen una total manca de criteri i d'idees clares sobre una qüestió fonamental com és l'educació.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00