Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/06/2016

Volem incentivar el comerç amb productes de proximitat

La CUP de Vilanova i la Geltrú reivindica l'economia arrelada al territori i la democràcia participativa a través de dues mocions presentades al ple municipal del mes de juny

L'esquerra independentista vilanovina continua interessada a promocionar els productes mariners vilanovins. Durant el ple de maig, la CUP va presentar una iniciativa per cercar una fórmula organitzativa i de finançament per realitzar unes jornades gastronòmiques relacionades amb els productes mariners vilanovins. Al ple de juny, la formació vilanovina proposarà recollir a les taxes i ordenances fiscals de 2017 noves mesures que afavoreixin als comerços i restauradors que certifiquin un determinat volum de compra de productes provinents de la llotja vilanovina. La CUP vol contrarestar les dificultats econòmiques i comercials que travessa el sector de la pesca apostant per la defensa de l'economia productiva arrelada al territori. Incentivar la sobirania alimentària i enfortir el teixit productiu local poden esdevenir gestos que trenquin la lògica existent a través de la qual tan sols un nombre molt baix de restaurants o de comerços de la ciutat compren la majoria del seu peix de la llotja vilanovina en benefici del provinent d'altres geografies.

La moció resta estretament vinculada a la campanya “Fem consum de proximitat, fem economia local” per difondre les múltiples avantatges del consum responsable i de proximitat i a la xerrada coorganitzada amb La Vinagreta el proper 1 de juny (19 hores, Can Pistraus) en què Lydia Chaparro, membre d'Ecologistes en Acció, parlarà sobre el consum responsable de peix.

De la mateixa manera, la CUP de Vilanova demanarà a través d'una moció que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'adhereixi a la Marxa SOM, una caminada popular que recorrerà totes les comarques del Principat de Catalunya entre els mesos de juny i juliol i que confluiran a Montserrat el 31 de juliol. La Marxa Som, a més d'un exercici participatiu, esdevindrà el fil conductor d'una xarxa de diferents assemblees a les poblacions que travessarà els municipis per recollir la veu de la ciutadania en relació al model de democràcia participativa que volem. La Marxa Som vol ser, igualment, un instrument al servei de les llibertats nacionals i una festa lúdica i cultural al seu pas pels diferents municipis del país.

Per últim, la CUP donarà el seu suport a la moció presentada per la Coordinadora d'Entitats Juvenils i Culturals de Vilanova i la Geltrú en defensa de l'activitat cultural d'arrel associativa. La proposta de la coordinadora d'entitats ha estat presentada arran de la sentència que revocava la llicència del festival Nowa Reggae de 2011 creant una situació d'inseguretat i desconcert en relació a les activitats a l'aire lliure que requereixen d'una llicència. La CUP se suma a reivindicar el model cultural vilanoví d'origen associatiu com a patrimoni de la ciutat al qual se li ha de donar suport econòmic directe a través de subvencions d'una manera proporcional i suport logístic que facilitin l'organització d'esdeveniments referencials a la ciutat. igualment, l'esquerra independentista vilanovina, com tot el teixit cultural associatiu, creu indefugible incorporar els esdeveniments culturals de caire associatiu a les polítiques de promoció econòmica així com crear un canal de comunicació permanent entre entitats i govern per fer un seguiment de la programació cultural, detectant-ne problemes i mancances a resoldre i agilitant al màxim els tràmits burocràtics amb l'administració. La CUP de Vilanova i la Geltrú també expressarà el seu suport, entre d'altres mesures, a blindar la programació cultural present i futura amb les mesures i assessorament legals que es considerin oportunes així com el desig de recuperar el Molí de Mar com un espai per a activitats culturals en general i música en viu.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00