Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/06/2015

A les portes de l'estiu, tornen les Serenates a la Geltrú

Els concerts començaran a les 10 de la nit, i l'aforament és limitat   Els concerts començaran a les 10 de la nit, i l'aforament és limitat

La 18a edició de les Serenates a la Geltrú se celebrarà tots els divendres de juny al pati del Castell de la Geltrú

La 18a edició de les Serenates a la Geltrú s'obrirà aquest divendres 5 de juny a les 22 h i continuarà els divendres d'aquest mes al pati del Castell de la Geltrú, a la plaça de Font i Gumà. Un any més, aquest cicle de concerts de petit format centrat en la música antiga i clàssica arriba a la ciutat de les mans de Joventuts Musicals i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Es podran escoltar quatre formacions d'alt nivell, especialment músics joves però amb trajectòria ja contrastada.

Aquest divendres serà el torn de l'Ensemble Una Cosa Rara, que oferirà un recorregut a través de la música per a tres corni di bassetto de la mà dels germans Stadler, els dos clarinetistes virtuosos del segle XVIII que van enamorar el mateix Mozart. Albert Gumí, Naüm Monterde i Oriol Garcia són tres clarinetistes joves formats a l'ESMUC i al Conservatoire Supérieur de Musique et Danse de Paris, neix amb la voluntat d'oferir concerts on la qualitat musical vagi acompanyada d'un ambient divertit i un interès de divulgació de la música antiga.

Divendres 12 de juny, Darío Barroso amb la seva guitarra oferirà "La bellesa del contrast". Barroso va acabar els estudis de guitarra al conservatori de Tarragona amb màxima qualificació i premi extraordinari. Aquest guitarrista tarragoní ofereix un recital de guitarra clàssica en el qual fa un recorregut per la història de la música escrita per a aquest instrument, tant obres originals com transcripcions, des del Renaixement fins al segle XX.

El 19 de juny és el torn de l'Atrium Ensemble, amb "Els músics de l'Arxiduc Carles". Cecilia Clares i Roger Junyent al violí, acompanyats de Guillermo Turina al violoncel, s'han format en centres especialitzats en la interpretació de la música antiga, com la Musikhochschule de Trossingen i l'Esmuc de Barcelona, i han treballat amb alguns dels millors músics del corrent musical historicista. L'àmbit del seu repertori inclou des del primer barroc fins al primer romanticisme.

Finalment, el 26 de juny és el torn de la Música Poètica amb "Sento nel core: un intercanvi recíproc entre música i poesia a Venècia i Roma". Susanna Crespo Held, soprano; Marco Brolli, traverso; i Eduard Martínez Borruel, clave van fundar el conjunt Música Poètica el 2003. La feliç coincidència d'expressió, tècnica i competència musicològica és responsable de que el conjunt obtingui ràpidament un gran èxit de públic i crítica. La unió de la música i la paraula poètica assoleix un elevat grau de compenetració en aquesta confluència d'espai i temps.

Les entrades per als concerts es poden adquirir una hora abans de cada concert -que comença a les 22 h- al Castell de la Geltrú, amb un preu únic de 7 euros. Les localitats no són numerades i l'aforament és limitat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00