Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/06/2015

La Revetlla de Sant Joan comptarà amb un dispositiu de seguretat i neteja pràcticament igual al de l'any passat

 Rosa Gubianes, Joan Giribet, Glòria Garcia i Dionís Ginés.      Rosa Gubianes, Joan Giribet, Glòria Garcia i Dionís Ginés.

L'objectiu es garantir una revetlla segura i tranquil·la a la ciutat, i que l'endemà les platges estiguin a punt per rebre els primers banyistes

Un any més, les regidories de Salut, Seguretat i Protecció Ciutadana, i de Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra i Associació de Voluntaris/es de Protecció Civil de Vilanova i la Geltrú, tornaran a posar en marxa el dispositiu especial de la Revetlla de Sant Joan.

Aquest dispositiu serà gairebé igual que el del l'any passat, concentrant-se principalment al front marítim on tradicionalment s'apleguen la majoria de les persones que celebren la revetlla. Pel que fa als serveis, hi haurà accions de en matèria de seguretat, salut, mobilitat i neteja.

En temes de Mobilitat, es seguirà limitant l'accés a la façana marítima per tal de garantir la seguretat circulatòria en aquest sector. Així, al voltant de les set de la tarda del dimarts 23 de juny la Policia Local impedirà l'accés a l'aparcament de la platja del Far i, posteriorment, es tallaran els accessos a la façana marítima, deixant només obert el pas als veïns i a les persones que tinguin feta una reserva en algun dels establiments de restauració del passeig. Enguany a diferència de l'any passat, aquesta restricció es farà segons el volum de trànsit, tal i com ha explicat el Cap de la Policia Local de VNG, Dionís Ginés. “Aquest any el tall de trànsit a la façana marítima no es produirà a una hora concreta sinó que es farà en funció del volum de trànsit i la seva fluïdesa en aquesta zona, per tal d'assegurar l'accés dels vehicles d'emergència en cas que fos necessari”. Per tal de garantir que les persones que vinguin de fora tinguin un lloc on deixar el cotxe, se seguiran habilitaran aparcaments alternatius, com és el cas del solar del davant de l'AKI, que disposarà de rampes provisionals d'accés, focus per il·luminar la zona i personal municipal que, a banda de distribuir l'espai d'aparcament, també farà tasques de vigilància durant tota la nit, per tal d'impedir robatoris i actes de vandalisme. Un cop el solar arribi a la seva màxima capacitat, s'utilitzarà la zona d'estacionament del Simply.

Les accions en matèria de Seguretat i Salut estaran coordinades pels efectius del Mossos d'Esquadra i de la Policia Local, amb l'objectiu de garantir el normal desenvolupament de la festa. En el cas dels primers, hi haurà un desplegament similar al de l'any passat, al voltant d'un centenar d'agents que, entre d'altres tasques, faran controls d'alcoholèmia a les entrades i sortides de la ciutat, prevenció en tema de robatoris i furts, baralles i actes vandàlics. Segons ha explicat la Cap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra, Rosa Gubianes, en els últims 5 anys s'ha reduït el nombre d'incidents i baralles durant la revetlla de Sant Joan. “Hi ha pocs delictes i la majoria d'ells son furts. Per això es demana a la població que tinguin cura de les seves pertinences. Si no fos per això, gairebé estaríem parlant d'una nit d'estiu qualsevol al municipi”.

La responsable dels Mossos a la comarca del Garraf també ha demanat a la població que faci el possible per evitar les distraccions al volant i que no condueixin sota els efectes de drogues i alcohol. En aquest sentit, ha dit que els preocupa molt la ingesta d'alcohol entre els menors i els hi demana un consum responsable. “El dispositiu que realitzem des de fa uns anys ens ha permès reduir molt les incidències. Però el 60% de les intoxicacions per ingesta d'alcohol encara corresponen a menors. Per això demanem molta responsabilitat, ja que sovint aquestes persones acostumen a ser víctimes de delictes, a causa de la seva vulnerabilitat”

En el cas de la Policia Local de VNG 30 agents realitzaran, entre d'altres, tasques de control del trànsit, col·laboració en el dispositiu de neteja, així com controls preventius d'alcohol i drogues. El seu àmbit d'actuació no es limitarà a la façana marítima, sinó que també estaran presents en aquells llocs on s'hi celebrin revetlles, com és el cas del barri de Sant Joan.

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil s'encarregaran de fer el desplegament dispositiu sanitari que constarà de diferents punts de Primers Auxilis situats a la platja del Far, passeig de Ribes Roges (accés platja Adarró) i plaça del Port. També s'habilitarà un centre d'atenció mèdica i primers auxilis al Centre Cívic de Mar, i la Regidoria de Salut instal·larà un punt d'informació sobre l'alcohol i altres drogues, al passeig de Ribes Roges.


D'altra banda, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha acordat amb els concessionaris dels diferents Xiringuitos de les platges, els propietaris de la Daurada i l'entitat l'Ateneu, organitzadora del concert que aquest any es farà a la plaça del Port, que la finalització de les revetlles sigui a les 5 de la matinada, i que el volum de la música no superi l'establert.

Un altre dels aspectes importants d'aquest dispositiu especial és la Neteja, principalment a les platges. En aquest cas hi haurà un primer equip de treball, que efectuarà la neteja manual a la façana marítima i a les platges del Far, Ribes Roges i Adarró, des de les dotze de la nit i fins a la matinada. Tal i com ha explicat la Regidora de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Glòria Garcia “Aquest treball continuat durant tota la nit a les platges per part dels operaris de la neteja va funcionar molt bé l'any passat, perquè d'aquesta manera les tasques de neteja que comencen a les sis del matí es fan d'una manera més fàcil i ràpida, el que ens permet que les platges estiguin a punt des de primera hora del matí, per rebre els primers banyistes” La neteja a les platges de Sant Gervasi i de l'Ibersol també es reforçarà la matinada del 24 de juny.

El dispositiu també preveu que la neteja del solar destinat a aparcament i dels estacionaments que cedeixen aquesta nit els supermercats i establiments vagi a càrrec del personal municipal.

La Regidora, Glòria Garcia, ha recordat la prohibició de fer fogueres a la platja, que recull la Llei de Costes i l'Ordenança municipal de platges, i ha dit que sancionaran a les persones que la incompleixin. A Vilanova i la Geltrú hi ha cinc fogueres autoritzades durant la nit de Sant Joan. Es recorda que per fer-ne una cal disposar d'un permís especial, previ a una inspecció que fan els agents del parc de bombers de la ciutat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00