Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/02/2015

Comença a Neàpolis l'Assemblea General d'ACCESS sobre la gestió i el futur de l'Àrtic

Michel André i Jean-Claude Gascard, en l'obertura de l'assemblea general d'ACCESS         Michel André i Jean-Claude Gascard, en l'obertura de l'assemblea general d'ACCESS

Investigadors de 27 institucions de la UE i Rússia, entre les quals hi ha el Laboratori d'Aplicions Bioacústiques de la UPC, es reuneixen per redactar les recomanacions i conclusions per gestionar l'Àrtic en les pròximes dècades.

Aquest migdia ha començat a Vilanova i la Geltrú la darrera Assemblea General d'ACCESS (Artic Climate Change, Economy and Society). Aquest projecte, que treballa des del 2011 sobre les conseqüències que tindrà el desgel a l'Àrtic, ha arribat a la fase final en la qual es donaran a conèixer les conclusions i recomanacions dels principals experts europeus en aquesta matèria per gestionar aquesta zona del planeta en els pròxims 20 o 30 anys.

L'assemblea ACCESS reuneix fins dijous a Neàpolis un centenar d'investigadors de 27 institucions científiques de nou països de la Unió Europea i Rússia, entre els quals hi ha el Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb el seu director com a membre d'aquesta assemblea, Michel André.

El projecte ACCESS té una durada de quatre anys i en els dos primers es va procedir a fer el mapa del què està passant actualment a l'Àrtic, quina activitat hi ha, quina extensió de gel i quina afectació tenen els diferents impactes que s'hi registren per poder preveure les afectacions del futur. La coordinació d'aquest projecte recau en Jean-Claud Gascard, de la Universitat Pierre et Marie Curie de París. L'objectiu del grup d'experts que en aquest període 2011-2015 han estat treballant en el marc del projecte és assessorar la Unió Europea en la presa de decisions que es prendran en el si del Consell de l'Àrtic.

Aquesta última reunió de l'Assemblea General d'ACCESS té per objectiu que la comunitat científica que hi forma part pugui emetre el seu document de conclusions que ha de servir per dictaminar les directrius i estratègies geopolítiques i de governança i conservació que cal aplicar a l'Àrtic per evitar la sobrexplotació d'aquest territori verge a conseqüència del desgel.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00