Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/01/2016

Els Tres Tombs escalfen motors aquest cap de setmana

El Ball de Cotonines saluda la bandera dels Tres Tombs després de la lectura del pregó El Ball de Cotonines saluda la bandera dels Tres Tombs després de la lectura del pregó

El gran ball dels Tres Tombs dissabte, i el trasllat de la bandera i el pregó diumenge, enceten la festa major d'hivern de Vilanova i la Geltrú

Com cada any, tot just passades les festes de Nadal, Vilanova i la Geltrú es torna a vestir de festa. I és que, coincidint amb la celebració de Sant Antoni Abat, el 17 de gener, es fan els Tres Tombs, festa major d'hivern de la ciutat.
I l'Associació dels Tres Tombs, encarregada d'organitzar cada any una festa ben lluïda, omple d'actes els dies previs i posteriors al 17 de gener. Per això aquest diumenge es farà el tradicional trasllat de la bandera, des de la casa de l'equip portant de l'any passat, fins a casa de la banderera d'enguany.

Els actes, però, comencen demà dissabte, 9 de gener, amb el gran concert de música catalana i el gran ball dels Tres Tombs, a càrrec de l'orquestra Atalaia al Centre d'Art Contemporani La Sala. El concert començarà a les 7 de la tarda, i el ball a les 11 de la nit. A la mitja part es farà el sorteig de la Toia.

Diumenge, a les 11 del matí, sortirà des de la plaça de les Neus fins a la plaça de la Vila una cercavila de balls i entremesos en honor a Sant Antoni Abat, integrada pel Drac de Vilanova, les mulasses Boja i Presumida, els gegants petits, la Guita de la Geltrú, el ball de Cotonines, el ball de bastons del Vendrell, el ball "la figa te fai" de Torredembarra, el Grup de Dansa i la Moixiganga de la Geltrú.
A les 12 del migdia s'iniciarà el trasllat de la bandera, des del carrer del Jardí número 24, d'on sortirà l'equip portant de la bandera de 2015, acompanyat del president de l'Associació dels Tres Tombs i de la banda de música Mestre Montserrat.
Un cop arribin tots a la plaça de la Vila, serà l'hora de la lectura de pregó dels Tres Tombs 2016, que engany anirà a càrrec de l'historiador Albert Tubau. El pregó es llegirà a dos quarts d'una del migdia al saló de plens de l'Ajuntament, amb totes la autoritats presents i amb l'acompanyament musical dels Ministrers de la Vila Nova.
Finalitzat el pregó, a la plaça de la Vila, el ball de Cotonines de Vilanova i la Geltrú farà una ballada de salutació a la bandera de Sant Antoni Abat. Tot seguit hi haurà una ballada conjunta de tots els balls per acomiadar les autoritats i la comitiva dels Tres Tombs, que sortirà cap al número 32 del carrer de Manuel de Cabanyes, on es farà el lliurament de la bandera a la portant d'enguany, Maria Nolla Sendra.

El primer cap de setmana de la festa major d'hivern acabarà amb el concert de la Banda de Música Mestre Montserrat a l'Auditori Eduard Toldrà a les set de la tarda.

Podeu consultar tot el programa d'actes, entre els que destaquen els Tres Tombs, la recuperació del correfoc, i la presentació de l'Associació Casa de la Festa, en aquest enllaç.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00