Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/02/2014

El Govern fa una proposta de pressupost pel 2014 mantenint els serveis

Miquel Àngel Gargallo i Neus Lloveras Miquel Àngel Gargallo i Neus Lloveras

Neus Lloveras explica 6 mesures per poder assumir l'increment de 2,7 milions d'euros en la càrrega financera

El Govern de VNG ha presentat una proposta de pressupost per al 2014 amb sis mesures per poder assumir l'augment de la càrrega financera i seguir prestant els mateixos serveis. El petit augment que suposen les ordenances d'aquest any, la renegociació amb els bancs per allargar la devolució de préstecs, l'actualització de la previsió d'ingressos en base a l'execució del 2013 i millora de les bases de dades, la negociació sindical, la municipalització del servei de jardineria, la renegociació a la baixa dels contractes administratius i la gestió d'actius son les sis mesures que han de permetre assumir els 2.700.000€ d'interessos bancaris que l'Ajuntament ha de pagar més respecte l'any passat.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha explicat que "ha estat difícil ajustar quan ja s'ha ajustat abans i ha destacat la voluntat de treballar preferentment en l'increment dels ingressos en comptes de retallar més despesa. Per Lloveras els grups municipals son conscients de la situació perquè "en aquests moments hi ha molt en joc, si no aconseguim fer pressupost equilibrat vindrà algú i començarà a tancar serveis, la RSAL condiciona la prestació de serveis als fet que els puguis mantenir."
 
La proposta d'ingressos i despeses pel 2014 és de 64.943.623€. El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, ha explicat que "pràcticament el 15 per cent del pressupost es dedica a pagar la càrrega financera". Amb les sis mesures que proposa el Govern hi hauria un creixement de gairebé 1,3 milions més que l'any passat.

Pel que fa a la concessió o venda d'actius que acabin de tancar els imports per equilibrar aquest pressupost, els membres del Govern han explicat que per enguany sols es planteja alguna petita venda, i que de cara als propers anys s'estan estudiant altres possibilitats.

L'alcaldessa també ha volgut posar de relleu altres dificultats en l'elaboració del pressupost com ara el desconeixement de les quantitats que aportaran la Generalitat i altres administracions en concepte de transferències i també els possibles efectes de la RSAL, la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00