Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/04/2013

El nou cowork sobre Salut, Esport i Nutrició es posarà en marxa aquest mes de maig

 La posada en marxa del nou cowork està prevista per aquest mes de maig       La posada en marxa del nou cowork està prevista per aquest mes de maig

Aquest migdia s'ha signat el conveni entre l'EPEL Neàpolis i el Consorci de Serveis a les Persones. El nou espai d'emprenedoria estarà ubicat a la Plataforma de Serveis a les Persones

Aquest migdia s'ha signat el conveni entre el Consorci de Serveis a les Persones de Vilanova i la Geltrú i l'EPEL Neàpolis mitjançant el qual es posarà en marxa, aquest mes de maig, un nou cowork en l'àmbit de la salut, l'esport i la nutrició a la Plataforma de Serveis a les Persones.

Durant la presentació d'aquest nou cowork, el segon que es posa en marxa a la ciutat i inclòs en el Mapa de l'Emprenedoria que el Govern municipal va presentar a l'octubre de 2012, la regidora de Societat del Coneixement, Ariadna Llorens ha destacat els cinc eixos sobre els quals es fonamenta aquest mapa: les Tecnologies de la Informació i la Comunicació; l'econinnovació; la salut l'esport i la nutrició; l'smart-sea i la innovació tecnològica aplicada a l'educació. En aquest sentit, Ariadna Llorens ha explicat que "cal aprofitar el model de Neàpolis per iniciar un nou procés de distribució d'aquest nou model arreu de la ciutat".

A l'hora d'explicar el desplegament d'aquest mapa, la regidora de Societat del Coneixement ha parlat de "la immillorable possibilitat que representa ubicar el cowork a la seu de la Plataforma de Serveis a les Persones amb les possibilitats que això suposa; el fet que el cowork en aquesta zona de la ciutat pot esdevenir en el futur un actiu econòmic en el desenvolupament de l'Eixample Nord i la possibilitat també, per la ubicació a la Plataforma de Serveis a les Persones, de rebre el suport econòmic de PINA". La regidora Llorens ha finalitzat la presentació d'aquest acord destacant que el projecte cowork és "un projecte transversal que suposarà una retroalimentació per a tota l'economia de la ciutat".

En nom del Consorci de Serveis a les Persones ha formalitzat el conveni el regidor de Seguretat i Protecció Ciutadana, Salut i Convivència i president d'aquest organisme, Francesc-Xavier Sánchez qui ha afirmat que "la signatura d'aquest acord amb el cowork culmina un primer procés de funcionament de la Plataforma de Serveis a les Persones que compta actualment amb la totalitat de l'edifici a ple rendiment, amb les 132 places de residència ocupades i amb llista d'espera tant per a les places públiques com per les privades". El regidor de Salut ha expressat "la importància d'incorporar l'àmbit de la innovació i l'empresa a la plataforma de serveis que permetrà que hi hagi un ‘citylab' a l'entorn dels serveis sanitaris i sociosanitaris".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha reiterat que "l'acord és motiu de satisfacció perquè permet donar compliment als objectius pels quals treballa aquest Govern municipal, d'una banda la cohesió social i de l'altra la dinamització econòmica i la creació d'ocupació". L'alcaldessa de VNG ha citat com a eines que l'Ajuntament està impulsant per contribuir a la reactivació de l'economia "les bonificacions fiscals i la posada en marxa de l'Oficina de l'Emprenedoria que ha d'actuar d'agent facilitador dels tràmits administratius per a les persones que volen crear una empresa a la ciutat". En aquest sentit, Neus Lloveras ha afirmat que "una de les millors eines de cara a crear ocupació és l'espai cowork que permet l'autoocupació de les persones i la creació de noves empreses". Finalment, el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras ha explicat que "ja hi ha emprenedors interessats a instal·lar-se en aquest nou espai d'emprenedoria de la ciutat".

El cowork de Salut, Esport i Nutrició, ubicat a la Plataforma de Serveis a les Persones, està previst que entri en funcionament durant aquest mes de maig i disposarà de 12 llocs de treball i de capacitat de fins a 24 persones treballant.© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00