Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/08/2016

L'Ajuntament de VNG rep la sentència del TSJC que ordena el cessament de les línies L3 i L4 del bus urbà abans de l'1 d'octubre

Des del Govern municipal s'està treballant en les possibles alternatives que permetin mantenir el servei per a la ciutadania

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va rebre aquest divendres una resolució judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) on el tribunal determina la nul·litat del decret d'Alcaldia, l'acord de Ple que ho ratifica i el conveni entre l'empresa Plana, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de VNG en relació al conflicte de les línies L3 i L4 de l'autobús urbà.

Al setembre de 2015 l'Ajuntament de la ciutat es va veure obligat a suspendre parcialment i temporal el recorregut de les línies L3 i L4 donant compliment a una interlocutòria del TSJC a instàncies de l'empresa PLANA. A l'octubre un acord provisional entre les parts implicades va permetre recuperar la totalitat del recorregut d'ambdues línies i es va determinar un termini de dos mesos per arribar a una solució de consens que fos viable tècnicament i jurídica i permetés dur a terme aquest servei de manera definitiva.

Al febrer de 2016 es va signar conveni entre l'Ajuntament de VNG, la Generalitat de Catalunya i l'empresa Plana que garantia el recorregut i el ple funcionament de les línies de l'autobús urbà L3 i L4. L'acord entre les dues administracions (Ajuntament de VNG i Generalitat de Catalunya) i l'empresa PLANA esdevenia una solució definitiva i viable tècnicament. Ara, però, la resolució judicial rebuda anul·la l'acord amb una interlocutòria on el TSJC insisteix en l'eliminació de les dues línies urbanes, tot i els intents d'acord que s'han produït entre les diferents parts implicades i que els jutges no han acceptat.

L'ordre de cessament expira el proper dia 1 d'octubre, amb la qual cosa l'Ajuntament de la ciutat ja està treballant en les possibles vies d'actuació per tal de resoldre la qüestió abans d'aquesta data i garantir així el servei a la ciutadania.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00