Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/02/2016

Vilanova i la Geltrú se suma al Dia Internacional contra la Mutilació Genital Femenina

Els actes centrals se celebren aquest divendres i el dia 18 Els actes centrals se celebren aquest divendres i el dia 18

La Regidoria de Convivència i Equitat organitza activitats de sensibilització i la lectura d'un manifest per contribuir en la lluita contra aquesta pràctica

El 6 de febrer se celebra el Dia Internacional contra la Mutilació Genital Femenina (MGF). És per això que la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG organitza diverses activitats de sensibilització.

La setmana passada, l'alumnat de Batxillerat de l'Institut Dolors Mallafrè va assistir a uns tallers de sensibilització al voltant d'aquest tema.
Aquest dimarts, 2 de febrer, el programa “El tema del dia” de Canal Blau Ràdio estarà dedicat íntegrament a aquest tema, amb la participació de Sadio Marega, portaveu de l'Associació Diappo Ak Teranga; Rosa Català, coordinadora de l'Espai d'Equitat; i Glòria Samarra, coordinadora d'Infància i Adolescència de Serveis Socials i tècnica referent del protocol d'abordatge de la MGF a Vilanova i la Geltrú.

Divendres 5 de febrer a les 12 del migdia es farà la lectura del manifest a la plaça de la Vila, a càrrec de Sanede Fofana Saho, estudiant vinculada al moviment per a l'eradicació de la MGF.

Els actes continuaran un cop passat Carnaval. Dijous 18 de febrer, de 9.30 a 12.30 h, a la Sala Noble de la Casa Olivella, es farà la sessió formativa “Compromisos i innovació en la lluita per a l'eradicació de la Mutilació Genital Femenina”. La sessió anirà a càrrec de Fatou Faye, presidenta de l'associació EQUIS-MGF i vicepresidenta primera del Centre Euro Africà.

La mutilació genital femenina és una pràctica amb profundes arrels socials i culturals vinculades a la perpetuació del patriarcat. Té greus conseqüències per a la vida de les nenes, les dones, i la humanitat. A més del risc per a la salut maternoinfantil i la vida de les dones, la mutilació genital femenina atempta contra la llibertat, el plaer i la felicitat. A més, perpetua la desigualtat i la discriminació, violant sistemàticament els drets de les dones i les oportunitats de gaudir d'una vida amb plenitud.
Aquesta pràctica de violència masclista ha viatjat amb els col·lectius d'immigrants i ha obligat les societats europees a legislar per a fer front a aquestes conductes, amb mesures informatives, preventives, penals, administratives i socials. En aquest marc s'ha desenvolupat el Protocol de prevenció i atenció a la nostra ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00