Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/05/2013

Aprovada inicialment l'ordenança sobre la tinença d'animals

La nova ordenança busca afavorir i regular la convivència entre persones i animals a la ciutat La nova ordenança busca afavorir i regular la convivència entre persones i animals a la ciutat

L'Ajuntament de VNG, amb l'ajut de tots els agents implicats, elabora una nova ordenança com a eina per la convivència

La sessió plenària d'aquest dilluns va aprovar inicialment la nova Ordenança Municipal de Tinença d'Animals, amb els vots favorables de CiU i PP, i l'abstenció de PSC, la CUP i ICV.

La nova ordenança de tinença d'animals de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, té per objectius regular la tinença responsable, protegir el benestar animal, i afavorir la convivència a la ciutat.

La proposta es basa en el text pel que es regeix la Mancomunitat Penedès- Garraf, i ha estat àmpliament treballada, tant dins dels diferents departaments municipals, com amb altres administracions com la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, a banda dels grups polítics, entitats veïnals i entitats animalistes. De tots ells s'han recollit propostes i millores, de cara a poder disposar d'una ordenança el màxim de consensuada possible i que realment pugui facilitar la finalitat de contribuir a la millora de la convivència i a la protecció del benestar animal.

En aquest sentit, la regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, s'ha mostrat molt satisfeta per l'aprovació i ha explicat que calia fer una nova ordenança, ja que la darrera és de l'any 2000, "i en aquest anys hi ha hagut canvis, com la transferència de competències a la mancomunitat, han canviat normatives, s'ha instaurat la identificació amb xip, i s'han agreujat alguns problemes com la proliferació de determinats tipus d'aus".

L'ordenança regula aspectes com la tinença responsable d'animals, les colònies de gats, els espais públics per a la socialització dels gossos, els circuits de recollida i adopció dels animals, les campanyes d'identificació, cens i esterilització dels animals, l'alimentació dels animals a la via pública, o la perillositat dels gossos. Tot plegat recollint el que pugui dir la llei al respecte.

L'ordenança té en compte que els animals que conviuen amb nosaltres són éssers vius amb necessitats i amb drets, d'acord amb les seves característiques biològiques i d'espècie. Però tenir un animal també implica importants deures envers la comunitat i la ciutat.

La intenció és que a la ciutat hi puguin conviure persones i animals de companyia, i per això cal una normativa consensuada que reguli tots els aspectes que facilitin aquesta relació entre les persones, i entre les persones i els animals de companyia, facilitant la convivència i el bon veïnatge.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00