Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/01/2017

Jornada de llançament del Capítol Català de la City Protocol Society

Neàpolis, seu permanent d'aquest organisme que impulsa la Generalitat, acull la primera trobada adreçada a ajuntaments i diputacions i on es fixaran els objectius de treball per al 2017

Dimarts 31 de gener de 2017 l'Agència Pública d'Innovació Neàpolis acull la jornada de llançament del Capítol Català de la City Protocol Society (CPS). Aquesta xarxa global integrada per governs locals, corporacions, institucions i centres educatius de més de 50 ciutats del món té a Vilanova i la Geltrú-Neàpolis la seu permanent del capítol català. La trobada s'adreça a ajuntaments i diputacions i té per objectiu donar a conèixer el mètode de treball amb el qual es desenvoluparà aquest Capítol Català que depèn de la Secretaria de Telecomunicacions Ciberseguretat i Societat Digital i quins objectius s'han fixat per al 2017.

La trobada s'iniciarà a les 10 h amb la presentació del Grup de Treball de la Plataforma Smart Country a càrrec del director de SmartCAT de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco. Tot seguit s'abordaran Iniciatives i casos d'ús existents a través dels projectes ‘Plataforma Smart' de l'i2CAT; ‘Sentilo Multitenant' de la Diputació de Barcelona; ‘El portal de dades obertes CKAN' del City protocol Society i l'exemple de ‘Casos d'ús de plataformes urbanes' a càrrec de Doxa Innova & Smart. Per finalitzar la jornada hi haurà un debat obert públic entre els assistents.

Estratègia SmartCAT
El Capítol Català de la City Protocol Society (CPS) esdevé una eina fonamental en el desenvolupament de l'estratègia SmartCAT que du a terme el Govern de la Generalitat amb l'objectiu de desplegar accions que serveixin per implementar projectes i solucions orientades a bastir ciutats intel·ligents (smartcities). En aquesta estratègia impulsada pel Govern català, Vilanova i la Geltrú n'ocupa un lloc de relleu ostentant la vicepresidència del Capítol Català de la CPS i esdevenint-ne la seu permanent.

Aquesta xarxa global formada per més de 50 ciutats d'arreu del món, entre les quals hi ha Seül, Dublin, Buenos Aires, Helsinki, Quito, Bristol, Torí, Yokohama, Barcelona i Lió. Quant a les ciutats catalanes implicades, a banda de Barcelona també hi són Vilanova i la Geltrú i Sant Feliu del Llobregat i empreses i institucions com Aigües de Barcelona, Funitec La Salle, les escoles de negoci IESE i ESADE, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00