Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/07/2014

Recepció als nens i nenes sahrauís que participen en les colònies d'estiu 2014

Els nens i nenes sahrauís van ser rebuts a l'Ajuntament de VNG Els nens i nenes sahrauís van ser rebuts a l'Ajuntament de VNG

19 infants provinents dels campaments de Tindouf han estat acollits en el marc del projecte 'Vacances en pau'

Un any més la comarca del Garraf se solidaritza amb el poble sahrauí acollint a 19 infants provinents dels campaments de refugiats de Tindouf. Els nens i nenes s'estan amb famílies de Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Sitges i Canyelles en el marc del projecte "Vacances en pau".

Aquest dilluns, 13 de juliol, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, va rebre els petits ambaixadors sahrauís i les seves famílies d'acollida al Salo de Plens per donar-los la benvinguda i agrair a les famílies la seva solidaritat envers aquest poble per tal de gaudir d'un estiu diferent.

El poble sahrauí fa 40 anys que viu dividit per un mur construït pel regne del Marroc, de més de 2.500 quilòmetres, envoltat de mines antipersona i on la major part de la població viu exiliada en els campaments de refugiats enmig del desert d'Argèlia en condicions de vida extremes. Un dels sectors més afectats per aquestes difícils condicions de vida són els nens i les nenes que, en moltes ocasions, no tenen cobertes les necessitats més bàsiques per al seu bon creixement i desenvolupament personal.

Al llarg d'aquests dos mesos l'associació Acció Solidària amb el Sàhara, de VNG, organitza diverses activitats per fomentar espais de trobada i relació entre tots els infants de la comarca i perquè les famílies convisquin i comparteixin les seves experiències. Així, el passat 6 de juliol, es van traslladar fins a Santa Maria de Palautordera per gaudir del Circ Cric i el seu entorn. També aquest cap de setmana, continuant la iniciativa que l'any passat Acció Solidària amb el Sàhara va proposar, la ciutat de Lleida ha organitzat la trobada i acampada "Sents el Sàhara", on tots els infants sahrauís i famílies acollidores de tot Catalunya han recreat, amb una plantada de haimes, els campaments de refugiats.

En els propers dies, els infants acollits a la comarca del Garraf, seguiran trobant-se un dia per gaudir de tot allò que la nostra comarca ens ofereix: endinsar-se al mar amb barca i sopar al port, passeig pel Parc del Garraf, o berenar en una Masia.

A l'acte de recepció es va fer entrega d'unes motxilles amb obsequis a tots els nens i nenes. Aquest any han col·laborat el Càmping Vilanova Park, el Centre Dental Vilanova, l'Agrupació de Balls Populars, Casa Gil i la Secció Sindical de CCOO de l'Ajuntament de VNG.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00