Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/04/2013

La X Festa per una Societat Inclusiva, enguany a Vilanova i la Geltrú

 La festa té per objectiu sensibilitzar l'opinió pública a favor d'una escola per a tothom    La festa té per objectiu sensibilitzar l'opinió pública a favor d'una escola per a tothom.

Dissabte 18 de maig la plaça de la Vila acollirà la festa organitzada per gairebé 200 entitats i centres educatius del Garraf. Prèviament, dilluns 29 d'abril, hi ha una jornada de debat adreçada a la comunitat educativa.

Vilanova i la Geltrú acull el dissabte, 18 de maig, la X Festa per una Societat Inclusiva que organitza la Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva al Garraf i la Coordinadora d'entitats, centres i ciutadania per una societat inclusiva.

Gairebé 200 entitats i centres educatius dels municipis de la comarca a través de la coordinadora i la plataforma treballen al llarg de l'any perquè la inclusió social d'infants, joves i adults amb discapacitat sigui una realitat. Amb l'objectiu de sensibilitzar l'opinió pública a favor d'una escola per a tothom; un mercat laboral obert a tothom i una societat per a tothom, cada any, des de fa una dècada, se celebra aquesta festa, en alguns dels municipis implicats.

Enguany la Festa per una Societat Inclusiva omplirà la capital del Garraf d'activitats. A partir de les 17 h, a la plaça de la Vila i a la rambla Principal hi haurà tallers, espais de joc, actuacions municipals, activitats esportives i un espectacle de cloenda amb actuacions de les colles castelleres del Garraf. Prèviament, a les 16.30 h començarà una cercavila des de la plaça de les Neus que tindrà el seu punt final a la plaça de la Vila, on hi ha programades les activitats.

Espai de reflexió i debat
Prèviament a la festa, dilluns vinent 29 d'abril, la comunitat educativa està convidada a participar en un espai de debat i reflexió al voltant de la inclusió educativa de l'alumnat amb discapacitat. Sota el títol ‘Com fer més inclusiu el nostre sistema educatiu en el context actual: arguments per a la reflexió i pel debat', la coordinadora i la plataforma volen reflexionar i debatre sobre la responsabilitat de fer més inclusiva la pràctica educativa o sobre les millores que es poden realitzar a l'aula i als centres educatius en pro d'aquesta inclusió de l'alumnat amb discapacitat.

La jornada es durà a terme al Centre de Recursos Pedagògics situat al Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú, a les 18.30 h. Hi intervindran Margarida Saiz, en representació de la Coordinadora d'entitats, centres i ciutadania per una Societat Inclusiva; David Duran, professor en psicologia de l'educació de la UAB i director del Grup de Recerca sobre Aprenentatge entre Iguals i Toni Cebrià, psicopedagog i coordinador USEE d'ESO. 

Més informació

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00