Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/05/2013

L'Ajuntament atura de moment els acomiadaments a Valoriza, i demana que comitès i empresa s'asseguin a negociar

L'empresa Valoriza té més de 100 treballadors entre els que fan la neteja viària i els que fan la recollida de la brossa    L'empresa Valoriza té més de 100 treballadors entre els que fan la neteja viària i els que fan la recollida de la brossa

La rebaixa de la plica ha de passar necessàriament per una rebaixa salarial, que sindicats i empresa haurien de negociar sinó volen que l'empresa decideixi unilateralment acomiadar treballadors

"L'objectiu de l'equip de govern és salvar tots els llocs de treball, malgrat els treballadors s'hagin de rebaixar el sou durant dos anys. Per això l'Alcaldessa ha aturat de moment els 7 acomiadaments que proposava l'empresa". Així ho explicava aquest matí la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria García, després que la direcció de l'empresa, vist que no s'arribava a cap acord amb els comitès d'empresa de la neteja viària i de la recollida de la brossa, presentés la carta d'acomiadament a 7 treballadors.

Antecedents

Les negociacions a Valoriza Servicios Mediambientales SA, concessionària del servei de neteja i recollida al municipi de Vilanova i la Geltrú, van començar a requeriment de l'Ajuntament perquè aquest any 2013 presentés una proposta de modificació dels serveis del contracte per adaptar-ho al pressupost municipal. Per tal de fer front a la partida pressupostària corresponent a l'exercici del 2013, la modificació del preu del contracte implica una reducció del 10% sobre l'import del contracte establert el 2012, amb una afectació temporal de 2 anys.

D'aquest 10% que caldrà ajustar cadascun dels dos anys, la meitat es podria compensar des de l'Ajuntament allargant la concessió o estalviant despeses. Per això ara cal que empresa i sindicats negociïn com podran rebaixar la quantitat restant.

L'opció que prendria l'empresa de forma unilateral sinó hi ha negociació són els acomiadaments. L'equip de govern ha manifestat reiteradament la voluntat de mantenir tots els llocs de treball, i per això ha mediat entre empresa i treballadors, però expressa el desig i la necessitat que les dues parts s'asseguin a negociar.

Segons Glòria García, "l'única solució passa per una rebaixa salarial, temporal, de dos anys, que implicaria que els treballadors perdessin una paga i mitja de les 15 que tenen anualment. Un esforç de solidaritat que se'ls demana, quan la resta de treballadors municipals ja han vist retallar el seu sou diverses vegades, i com també han patit els treballadors d'altres empreses que treballen per l'Ajuntament (jardineria, neteja d'edificis municipals,...)".

Valoriza té més d'un centenar de treballadors entre els de la neteja viària i els de la recollida de la brossa. Uns treballadors que ara mateix no descarten començar una vaga dilluns 13 de maig si no s'ha arribat a cap acord.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00