Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/02/2016

Nova temporada d'arts escèniques i visuals

La presentació s'ha fet al hall de l'Auditori Eduard Toldrà      La presentació s'ha fet al hall de l'Auditori Eduard Toldrà

Des del febrer fins al juny, el Teatre Principal, l'Auditori Eduard Toldrà i el Centre d'Art Contemporani La Sala ofereixen una completa programació cultural a la ciutat

L'Auditori Eduard Toldrà ha estat l'escenari de la presentació d'una nova temporada d'arts escèniques a Vilanova i la Geltrú, que inclou les activitats culturals des de passat Carnaval fins al mes de juny. A banda de la programació del Teatre Principal i el mateix Auditori, aquesta nova temporada inclou també les exposicions i activitats que es duran a terme al Centre d'Art Contemporani La Sala.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha explicat que "Cultura en escena és la nova marca, sota la qual els llenguatges artístics s'entrellacen, i ens porta una temporada estable amb personalitat, amb una programació de quilòmetre zero, perquè els agents culturals propers al territori s'impliquen, ja que la cultura no la fa només la institució, sinó totes aquestes persones que conformen el teixit cultural".

La presentació ha comptat amb diversos artistes locals que participaran d'una manera o altra en la temporada, com els responsables de la Camerata Eduard Toldrà, de l'escola d'activitats teatrals Tracart, de la Banda de Música Mestre Montserrat, del projecte Nanoteatre, de la companyia garraf-penedesenca La Rapa teatre, Francesca Calaf, o José Luis Bieito.

La temporada és farcida de propostes que ens faran descobrir la realitat escènica, musical i artística del país, i també algunes propostes nascudes més enllà de les nostres fronteres. La programació ofereix propostes adreçades a tots els públics, amb l'objectiu "i la voluntat de continuar consolidant aquests hàbits culturals, i continuar creixent en públic a tots els equipaments".
Per això la temporada continua consolidant el suport a la creació i ofereix el marc idoni per fomentar la creativitat i la interacció artística, ja que Vilanova i la Geltrú té el privilegi de tenir la riquesa d'un sòlid i actiu col·lectiu de músics, actors i artistes, tant professionals, estudiants com amateurs, que en aquesta temporada conviuen amb propostes professionals de reconeguda solvència.

A banda, el Principal, l'Auditori i La Sala ofereixen un ventall d'activitats complementàries que volen contribuir a enriquir la mirada sobre el fet artístic i escènic, com els espais Parlem de música i l'Escola de l'Espectador. Amb l'objectiu de facilitar l'accés de tota la ciutat a aquests espais culturals, s'ofereix també la programació escolar del PAE i l'Anem al Teatre, l'Apropa Cultura o l'organització d'activitats provinents del teixit associatiu, el món acadèmic i el cicle festiu.

Els espectacles

Així, la temporada d'"Escena" s'inicia divendres 26 de febrer a La Sala, amb la inauguració de l'exposició "Immersos en les dades", comissariada per Olga Subirós i José Luis de Vicente.
El mateix divendres, al Teatre Principal, els espectadors podran gaudir d'un espectacle que barreja teatre, música i dansa: "Només són dones", amb Míriam Iscla, Maika Makovski i Charo López.
L'Auditori enceta temporada diumenge 28 amb la Camerata Eduard Toldrà i Belén Cabanes, que oferiran l'espectacle "Colors ibèrics".

Venda d'abonaments i entrades
La venda d'abonaments per als espectacles del Teatre i l'Auditori, que permeten descomptes sobre el preu d'un únic espectacle, es posen a la venda dissabte 13 de febrer a les 11 h, per Internet i a les taquilles del Teatre Principal simultàniament per tal d'evitar cues i agilitzar la venda. Els horaris són dissabte d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenge 14 d'11 a 14 h.

Pel que fa a les entrades, es posen a la venda dissabte 20 de febrer a les 11 h, també de manera simultània per Internet i a les taquilles del Teatre. Els horaris són dissabte d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenge 21 d'11 a 14 h.
Totes les activitats de La Sala són gratuïtes. Cal reserva prèvia per a les visites comentades i els seus tallers mitjançant l'email lasala@vilanova.cat o el telèfon 93 816 90 01 en horari d'obertura de La Sala.

Podeu consultar tota la informació sobre la programació aquí, i també als webs www.auditoritoldra.cat, www.elprincipal.cat i www.lasalavng.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00