Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/04/2014

L'ordenança de civisme i convivència 'vol donar solucions a les demandes de la gent'

Francesc Sánchez, Neus Lloveras i Gerard Figueras  Francesc Sánchez, Neus Lloveras i Gerard Figueras

El regidor de Convivència i l'alcaldessa valoren l'aprovació per part del Ple del nou text que regula l'ús de l'espai públic

L'ordenança de civisme i convivència aprovada pel Ple municipal "és pròpia d'una ciutat mediterrània com la nostra, que a vegades fa un ús intensiu de l'espai públic". Aquesta és la valoració del regidor de Convivència, Francesc Sánchez després que dilluns prosperés la proposta presentada pel Govern. Sánchez va posar de relleu la voluntat pedagògica de l'ordenança, que ha de "permetre als ciutadans conèixer i compartir aquelles coses que a l'espai públic són permeses però també conèixer aquelles coses que hem entès entre tots que no son acceptables en una societat democràtica".

Per l'alcaldessa, Neus Lloveras, "era indispensable treballar en aquest aspecte. Som un govern que ens agrada molt estar al carrer, escoltar la gent i ens demanen solucions".

Francesc Sánchez va destacar que una de les novetats del text aprovat és que "hi havia coses no regulades però que són punibles, hem volgut també que la gent sàpiga, com el consum de drogues, que la normativa general ja les prohibeix." També s'inclou en aquest apartat la relació entre vianants i bicicletes i la manera com s'ha de fer el reciclatge de deixalles.

Pel que fa als aspectes sancionadors que inclou l'ordenança de civisme, el regidor va dir que "quan ja s'han acabat tots els previs, aquell que, tot i l'esforç de transmetre el què es de lògica, no compleix, cal que sàpiga que té un cost, que pot ser un cost de reparació i un aspecte sancionador". La nova regulació coincideix amb la posada en marxa d'una unitat específica a l'Ajuntament que gestiona tots els expedients sancionadors, "això ens ha obligat a ordenar-nos perquè els expedients tinguin recorregut i es finalitzi tot aquest procediment administratiu" va explicar Sánchez. 

L'ordenança de civisme i convivència passarà un període d'al·legacions abans d'estar en vigència. El regidor va expressar la seva voluntat que a l'estiu "estigui funcionant".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00