Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/06/2015

La Camerata interpreta els clàssics

Xavier Puig i la Camerata assagen aquests dies a l'Auditori         Xavier Puig i la Camerata assagen aquests dies a l'Auditori

La Camerata Eduard Toldrà proposa un programa dedicat a Mozart, Bach i Mendelssohn, sota la batuta de Xavier Puig

En l'any del seu 30è aniversari -va néixer com Orquestra de Cambra del Garraf-, la Camerata Eduard Toldrà ofereix diversos concerts a l'Auditori vilanoví, que porta el mateix nom. I un d'ells és el que oferirà aquest diumenge, 14 de juny, a les 7 de la tarda.
Un concert d'homenatge al director Xavier Puig, que dirigirà la Camerata amb un programa dedicat als clàssics. A la primera part es podrà escoltar l'Adagio i fuga en do menor, KV.546 de Mozart, i la Simfonia n. 5 en si menor, H.661 de Bach. I la segona part estarà dedicada a Mendelssohn amb la Simfonia n. 9 en do major.

El mestre Xavier Puig va néixer el 1973 a Cervera. De ben petit va començar els estudis de música a la seva vila natal, i més tard al Conservatori Professional de Badalona. Va estudiar a Viena direcció d'orquestra durant 3 anys, i el març de 2002 va guanyar el concurs per a ser director assistent de la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España). Immediatament després es va convertir en director assistent de l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya). Conegut i reconegut arreu, generà admiració la seva tasca de director artístic del Festival de Pasqua de Cervera, que s'ha convertit en la gran trobada dels músics de Catalunya.

Les entrades per al concert "La Camerata i el Classicisme" es poden comprar al preu de 15 euros anticipades a la pàgina web de l'Auditori Eduard Toldrà.

Parlem de música
Aquesta setmana, però, els amants de la música tenen una altra cita. Perquè dijous 11 a les 9 del vespre se celebra a l'Auditori una nova edició de l'activitat gratuïta Parlem de música. Es tracta de "L'estil Barroc francès i la seva projecció europea", amb Romà Escalas.
Si bé els orígens del barroc musical els hem de situar al voltant d'Itàlia i les corones ibèriques, no podem oblidar la gran influència de l'adaptació d'aquest nou estil en terres franceses. Les transformacions estètiques i instrumentals que el barroc francès aporta a la música de l'època són fonamentals per entendre la formació del barroc germànic i la seva posterior evolució cap al Classicisme vienès, el qual projectà cap a tots els països meridionals una nova forma de concebre i escoltar la música, encara responsable del nostre imaginari quan ens referim a la 'música clàssica'.

Serenates a La Geltrú
I divendres, com cada divendres del mes de juny, tornen les Serenates al pati del Castell de la Geltrú. Darío Barroso amb la seva guitarra oferirà "La bellesa del contrast". Barroso va acabar els estudis de guitarra al conservatori de Tarragona amb màxima qualificació i premi extraordinari. Aquest guitarrista tarragoní ofereix un recital de guitarra clàssica en el qual fa un recorregut per la història de la música escrita per a aquest instrument, tant obres originals com transcripcions, des del Renaixement fins al segle XX.
Les entrades per als concerts es poden adquirir una hora abans de cada concert –que comença a les 22 h- al Castell de la Geltrú, amb un preu únic de 7 euros. Les localitats no són numerades i l'aforament és limitat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00