Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/05/2014

La Riedel Experience obre brillantment els tastos prèmium de Temps de Vi

És la primera vegada al país que es fa aquesta experiència oberta al públic no professional

La Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú ha estat el marc que ha servit per acollir la Riedel Experience, dins la programació de la tercera edició de la fira Temps de Vi. És la primera vegada que es fa un esdeveniment d'aquestes característiques a Catalunya obert a un públic no professional. La Riedel Experience ha estat, més que un tast a l'ús, una autèntica lliçó de Física, on el mestre de cerimònies, Philippe Guillon, responsable de Riedel Europa, ha conduit una experiència sensorial en la que ha demostrat que un mateix vi, en copes diferents, no és pas el mateix. Els quaranta assistents, que han penjat el cartell de complet a l'acte d'ahir dijous al vespre, van disposar de tres copes Riedel de la sèrie Vinum XL anomenades Carvernet Sauvignon /Merlot (Bordeaux); Pinot Noir (Burgundy Red); i Syrah. Els tres vins que s'han pogut tastar han estat el Confuron Nuit Sant George's Fleurieres 2010; el Chave Selection Hermitage Farçonnet 2007; i el Pauillac de Chateau Latour 2006.

Phillipe Guillon ha remarcat que "cal trobar la millor copa per a cada tipus de vi. Això és important perquè també cada vegada els restauradors tenen més en compte aquest factor, per la qual cosa és més habitual el fet de poder trobar copes varietats". L'acte ha estat presentat per Carles Carbonell, organitzador junt Oscar Villagarcía de Temps de Vi, que ha mostrat la seva satisfacció per poder acollir a Vilanova i la Geltrú un tast d'aquestes característiques tan especials on la copa, com a eina, ha estat la veritable protagonista. Tot seguit, Jordi Segura, d'Euroselecció, importador oficial de Riedel, ha introduït Philippe Guillon. Val a dir que el tast ha estat fet en castellà i majoritàriament en anglès, per la qual cosa s'ha precisat dels serveis del director comercial de Riedel, Jaume Martí, que ha servit de traductor al català.

L'acte, que ha durat més d'una hora, s'ha tancat amb un interessant torn de preguntes, per part dels assistents, on s'han pogut conèixer curiositats com el fet que aquestes copes estan preparades per suportar 1.500 rentats, o que el rentavaixelles no es recomanable que superi els 70 graus de temperatura per al millor manteniment i salut del cristall.

Més informació sobre els tastos de Temps de Vi a http://tempsdevi.cat/activitats/tastos

Podeu consultar un ampli àlbum de fotografies d'aquest tast a https://www.flickr.com/photos/vilanovailageltru/sets/72157644384832879/

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00