Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/01/2016

El sol i el fet que caigués en diumenge, clau de l'èxit dels Tres Tombs 2016

La imatge de carros carregats i portats amb traça va tornar a omplir els carrers     La imatge de carros carregats i portats amb traça va tornar a omplir els carrers

La presentació de l'Associació de la Casa de la Festa divendres va generar molta expectació

Sant Antoni Abat queia enguany en diumenge. I aquest ha estat un dels motius perquè els carrers de la ciutat s'omplissin de públic, no només de Vilanova i la Geltrú sinó també d'altres poblacions, per gaudir d'una nova edició dels Tres Tombs. L'exhibició de cavalleries, carros i carruatges va omplir la ciutat en un dia assolellat però marcat pel fred.

Podeu consultar l'àlbum de fotografies dels Tres Tombs 2016 en aquest enllaç.

Els actes principals de la festa major d'hivern de Vilanova i la Geltrú han ocupat tot el cap de setmana.
Divendres al vespre s'obria el públic l'església dels Josepets en la presentació de l'Associació Casa de la Festa, que té com a objectiu crear un espai d'exposició, emmagatzematge i conservació dels elements festius relacionats amb les festes populars locals. Aquest va ser un dels actes que va generar més expectació, i en el qual van intervenir l'historiador Albert Tubau, l'arquitecte Òscar Valverde, i el president de l'Associació Casa de la Festa, David Grau, a més de la regidora de Cultura Teresa Llorens, i l'alcaldessa Neus Lloveras.
L'acte, que acabarà amb un pilar dels Bordegassos de Vilanova i una exhibició de banderers de diverses entitats carnavalesques de la ciutat, va servir per presentar l'exposició "Les 5 festes de Vilanova: els Tres Tombs, el Carnaval, les festes de Sant Pere, la Festa Major, i el Corpus i la festa major de la Geltrú", organitzada per l'associació dels Tres Tombs, la FAC, el Pòsit de Pescadors, els Pabordes de Festa Major i l'AV de la Geltrú.
Casa de la Festa
Podeu consultar l'àlbum de fotografies de la presentació de l'Associació Casa de la festa en aquest enllaç.

Dissabte al migdia, després del llançament dels 12 morterets, es va fer la cercavila infantil de Sant Antoni, organitzada per l'Agrupació de balls Populars, amb sortida a la plaça de Sant Antoni i arribada a la plaça de les Neus, tot fent una passada per la plaça de la Vila.

Cercavila infantil de Sant Antoni

Àbum de fotos de la Cercavila AQUÍ


El mateix dissabte a la tarda es va recuperar el correfoc de Sant Antoni, en el que van participar tots els balls de foc de la ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00