Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/10/2015

El Juanita's Fem Dissabte acull més de 70 voluntaris per netejar la platja Llarga

Es van recollir més de 150 quilos de deixalles

Al final el temps va acompanyar i el Juanita's Fem Dissabte, la jornada de neteja del litoral a la platja Llarga de Vilanova i la Geltrú que es va dur a terme aquest diumenge, i que va esdevenir un èxit total. Els gairebé setanta voluntaris que hi van participar - gent de totes les edats - van acabar recollint més de 150 quilos de deixalles. L'acció es va repartir en diferents grups gràcies a la bona assistència. Un és va dedicar a la neteja de la sorra de la platja Llarga. Altres van anar fins la platja del Racó de Santa Llúcia, a la zona de les dunes, a arrencar herbes no autòctones més enllà de la zona de dunes i, fins i tot, a fer un petit cens de la presència de la sargantana cua roja.

La jornada va començar amb una explicació de les característiques especials de la platja Llarga. Enric Garriga i Gemma Roset, de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament van explicar als voluntaris com havien d'actuar a l'entorn de la platja Llarga. David Gómez, expert afeccionat en rèptils, va proposar fer un petit cens de sargantanes de cua roja. La platja Llarga és un espai natural protegit, un dels darrers indrets del litoral català sense urbanitzar on es conserven encara ecosistemes dunars i de zones humides, tot i la pressió que ha rebut al llarg de la història. Quan a la flora es poden trobar especies pròpies de les dunes i les reredunes com salicorniars i canyissars. Algunes espècies destacades també són el jull de platja i el borró. Respecte a la fauna s'han detectat una vuitantena d'espècies d'aus de les que destaquen la ballabriga balear, el corb marí emplomallat, el flamenc comú, rel repicatalons, i el corriol camanegre. També s'han detectat alguns micromamífers com el talpó comú o la musaranya comuna i rèptils com la ser verda o la sargantana de cua roja.

Val a dir que la platja Llarga és un espai natural on no hi passen les maquines de neteja o de rastrillament. Això fa que sigui una platja amb dunes, i algues i troncs a la sorra. Aquests elements no es toquen ja que poden servir d'aliments als ocells.

La jornada del Juanita's Fem Dissabte va estar organitzada per les regidories d'Esports i de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Consorci Colls Miralpeix i Decathlon, que es va encarregar de donar samarretes i un picnic a tots els participants. Cal destacar la col·laboració dels llaguts de Vilanova, Cota Zero, i Newfywater. No és van voler perdre la jornada el regidor de Medi Ambient, Gerard Llobet; ni la regidora d'Esports, Blanca Albà, que també van participar en aquesta activitat del Juanita's. 

Podeu consultar un ampli àlbum de fotografies de la jornada clicant AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00