Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/09/2016

Es presenta la Foix Ride, la marxa cicloturista per parelles mixtes

      Blanca Albà, Regidora d'Esports de l'Ajuntament de VNG  Blanca Albà, Regidora d'Esports de l'Ajuntament de VNG

L'activitat, no competitiva, se celebrarà el diumenge 23 d'octubre al matí

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria d'Esports, ha presentat aquest matí la primera edició de la Foix Ride. La primera marxa cicloturista no competitiva en la qual la participació està reservada a parelles mixtes.

La Regidora d'Esports, Blanca Albà, ha explicat durant la presentació que una de les estratègies a treballar a mitjà i llarg termini, és la recuperació per a la pràctica del ciclisme d'un seguit de carreteres que actualment tenen un nivell de trànsit rodat molt reduït. Una d'aquestes vies, és la carretera del Pantà de Foix, sobre la qual fa tres anys s'hi va celebrar una pedalada cicloturística (La Pantani) Segons la regidora "la tipologia de públic que reunia aquesta pedalada ens va fer replantejar-la i crear dos productes diferenciats. Un va ser la pedalada semi-urbana Fem Bici, celebrada el mes d'abril, que estava adreçada a un públic més familiar i usuari de la bicicleta de muntanya, i la segona, la Foix Raid, concebuda com una marxa cicloturista amb un recorregut més llarg que l'anterior pedalada"

La Foix Raid que se celebrarà el diumenge 23 d'octubre té dos objectius, "d'una banda, la nostra voluntat és que la carretera del Pantà de Foix, i d'altres de similars, puguin ser carreteres de prioritat invertida en determinats dies o mesos de l'any, i d'altra banda, volem potenciar i fomentar l'esport del ciclisme femení en carretera."

Per aquest motiu, una de les característiques principals de la Foix Ride és la participació per parelles mixtes. Segons el Cap d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ricard Belascoain, "amb el concepte de parelles mixtes volem visualitzar i potenciar la presència de noies i dones practicants de ciclisme en carretera, una modalitat esportiva que cada any compta amb més practicants femenines. Aquesta singularitat en la participació de la Foix Ride la fa única a tot el territori català i estatal"

El recorregut de la Foix Ride és de 60 quilòmetres amb 600 metres de desnivell positiu. Un recorregut que passa per la riba del pantà i transcorre per carreteres entre vinyes del Penedès. La sortida serà a les 9.30 des del Càmping Vilanova Parc, amb arribada al mateix punt. L'edat mínima per poder participar és de 16 anys complerts i les inscripcions, que recordem s'han de fer per parelles mixtes es poden fer a través d'aquest enllaç.


El preu és de 12 € per persona (federats) i de 15 € pels no federats. Les inscripcions es tancaran el 16 d'octubre, o abans si s'arriba als 300 participants.

Més informació sobre la Foix Ride aquí

Foix Ride

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00