Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/10/2015

Vilanova i la Geltrú celebra el Dia Mundial del càncer de mama

La façana de l'Ajuntament es tornarà a il·luminar de color rosa dissabte

Amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama, que se celebra cada any el 19 d'octubre, l'associació Marinada i l'Associació Espanyola Contra el Càncer instal·laran parades informatives els dies 16, 17 i 18 d'octubre. La parada de la rambla Principal, a la cantonada amb l'avinguda de Francesc Macià, estarà organitzada per l'AECC, i hi serà divendres i dissabte de 10 a 13.30 h.
Diumenge 18, de 10 a 20 h, l'Associació Marinada muntarà una caseta informativa a la rambla principal, a l'alçada del carrer de Cervantes.

I dissabte 17 es fa l'acte central de celebració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, amb la il·luminació de la façana de l'ajuntament en color rosa, organitzada per l'Associació Espanyola contra el Càncer, com a símbol de solidaritat i esperança en la lluita contra el càncer de mama. L'acte es farà a les 19.30 h amb la presència de les autoritats, i comptarà amb una tauleta informativa conjunta de les associacions Marinada i AECC, de 17 a 20 h, coincidint també amb la celebració de la Mostra d'Entitats de Cooperació.

L'associació Marinada agrupa dones afectades per càncer de mama i compta amb una cinquantena de sòcies, que es troben els dimecres al Centre Cívic La Geltrú. L'associació actua com a grup de suport, oferint un espai on les dones afectades puguin compartir experiències, i a més presta diversos serveis directament relacionats amb les necessitats d'aquest col•lectiu: l'acollida, per donar suport a les dones que estan en fase de diagnosi i tractament de càncer de mama; els estiraments a través del mètode Mézières, que són exercicis per corregir la postura i prevenir el linfedema del braç; el suport psicològic; i el banc de perruques, que facilita, a través de préstecs gratuïts, pròtesi capil·lars a persones amb calvície provocada pel tractament de quimioteràpia.

Pel que fa a la delegació al Garraf de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, té la seva seu al carrer de Josep Anselm Clavé, 74 de VNG, i fa atenció els dimecres i dijous de 18 a 20 h. Anualment organitza una col·lecta, i un sopar solidari contra el càncer, amb l'objectiu de recaptar diners per oferir serveis i programes psicosocials als malalts de càncer i a les seves famílies, així com per desenvolupar campanyes de sensibilització i prevenció de la malaltia. L'objectiu és fomentar el diagnòstic precoç de la malaltia a la població general, a més d'acompanyar les persones i finançar projectes d'investigació oncològica que permetin un millor diagnòstic i tractament del càncer.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00