Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/05/2016

'Endevina-la!', jugant amb el català

Cada botiga mostra un jeorglífic per resoldre     Cada botiga mostra un jeorglífic per resoldre

Diversos establiments comercials de l'Alt Penedès i el Garraf participen al joc per resoldre jeroglífics que organitza el Centre de Normalització Lingüística de les dues comarques

 El Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf i 143 establiments de les dues comarques, la majoria col·laboradors del programa Voluntariat per la llengua, han posat en marxa el joc lingüístic "Endevina-la!", que pretén promoure l'ús de la llengua catalana a les botigues d'una manera lúdica, engrescadora i que propiciï que la gent vagi als establiments comercials per participar-hi.

S'hi pot participar fins al 31 de maig. Hi ha establiments distribuïts per sis poblacions de les dues comarques: a l'Alt Penedès, 39 a Vilafranca del Penedès i 39 més a Sant Sadurní d'Anoia; al Garraf, 44 a Vilanova i la Geltrú, 8 a Sitges, 8 a les Roquetes (Sant Pere de Ribes) i 5 a Cubelles. Cada establiment té exposat a l'aparador o a la porta un cartell amb un dels jeroglífics del concurs.

El joc consisteix a resoldre el jeroglífic, entrar a la botiga i demanar una butlleta de participació, omplir-la amb la solució corresponent i deixar-la a la mateixa botiga. Hi ha un jeroglífic a cada botiga; per tant, com més aparadors es mirin i més jeroglífics es resolguin, es podran omplir més butlletes i es tindran més opcions de rebre un premi.

Hi haurà premis variats per als participants en cada una de les poblacions, que van des de lots de productes i vals de compra cedits pels establiments col·laboradors fins a obsequis del CNL. Un cop finalitzat el termini per participar al concurs, a cada població es farà un sorteig amb les butlletes encertades.

Un jeroglífic és un enigma que consta d'una pregunta o frase introductòria que s'ha de contestar o completar interpretant els símbols, les lletres o les paraules que hi ha dins d'un requadre.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00