Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/05/2013

8a edició del congrés 'Els infants protagonistes de la ciència'

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, ha estat avui amb els infants en la presentació dels seus treballs    L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, ha estat avui amb els infants en la presentació dels seus treballs

Alumnes de les escoles de la ciutat i de la comarca exposen a l'EPSEVG els seus treballs de recerca

Uns 800 alumnes de les escoles de la ciutat i de la comarca participen durant aquesta setmana en el vuitè congrés de ciència 'Els infants protagonistes de la ciència' que se celebra a la Escola Politècnica Superior de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG).

Aquest matí l'obertura de la jornada d'exposició de treballs de recerca ha anat a càrrec de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras. En la seva intervenció, l'alcaldessa de la ciutat ha posat de manifest la necessitat que els nens i nenes es preparin de cara al futur i ha desitjat que tot i que ara "joves amb molta preparació ham de marxar del país a buscar feina fora, en el futur necessitarem nois i noies com vosaltres, amb esperit investigador, per tirar endavant el país". En aquest sentit, els ha aconsellat que "el més important que heu d'intentar aprendre a l'escola és a pensar, com heu fet amb aquestes experiències que presenteu avui. Pensar, investigar i treure conclusions”.

El congrés comptarà amb un total de 27 ponències de diferents grups de primària de les escoles de VNG i del Garraf. L'objectiu d'aquesta trobada científica és donar una eina per potenciar la tasca educativa que es realitza a les escoles en base a l'observació, la recerca i l'experimentació. 

congrés ciència 2La regidora d'Educació, Ariadna Llorens, durant l'obertura del congrés, dilluns passat.

L'obertura es va realitzar dilluns passat i va anar a càrrec de la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens. En la seva intervenció la regidora d'Educació va destacar "la implicació dels nens i nenes des d'edats tan primerenques en aquest projecte científic i d'experimentació". Ariadna Llorens, va encoratjar els participants "a continuar treballant per adquirir coneixements basats en la ciència" i els va animar a seguir estudiant per tornar asseure's a la sala d'actes de l'EPSEVG en el futur "com a alumnes universitaris".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00