Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/02/2017

Satisfacció del Govern per l'acord que desconvoca la vaga del servei de neteja viària a VNG

El regidor de Serveis Viaris, Joan Giribet, ha destacat l'esforç negociador d'ambdues parts per arribar a un acord que evita la vaga d'aquest servei coincidint amb el Carnaval

El Govern municipal de Vilanova i la Geltrú s'ha mostrat "satisfet i tranquil" per l'acord assolit entre el comitè d'empresa i l'empresa concessionària del Servei de Neteja de VNG, Valoriza SA, que ha servit per desconvocar la vaga de neteja viària a la ciutat. Aquest acord, aprovat per unanimitat de la setantena de treballadors que conformen la plantilla del servei contempla, segons ha explicat el regidor de Serveis Viaris, Joan Giritbet “un 95% de les demandes que els treballadors havien realitzat”.

Joan Giribet s'ha mostrat “satisfet perquè s'ha solucionat un conflicte laboral que afectava 70 treballadors i perquè s'ha arribat a un acord en un moment que era delicat”. En aquest sentit, el regidor de Serveis Viaris ha destacat l'esforç negociador realitzat per ambdues parts i també “el paper de mediador que ha realitzat el Govern municipal”. El regidor Giribet s'ha mostrat tranquil un cop ha finalitzat el conflicte laboral i ha reconegut que “era complicat tenir un Carnaval amb una vaga de neteja que hagués afectat la ciutadania i també la imatge de VNG” de cara a les persones que ens visiten aquets dies.

Quant a les demandes dels treballadors, que es recullen en un nou conveni que tindrà una vigència de quatre anys, destaquen l'increment i actualització de sous amb l'IPC interanual i la creació a partir de 2018 d'un fons social de 2000 euros anuals per a ajuts familiars i altres.

La negociació per arribar a un acord d'un nou conveni es va iniciar fa més d'un any i finalment ahir es va desencallar amb la proposta de l'empresa que posteriorment va ser acceptada unànimement pels treballadors.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00