Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/05/2015

El passeig marítim de Vilanova i la Geltrú ja compta amb un circuit cardioprotegit

Un dels desfibril·ladors està al passeig, l'altre a l'entrada del Club Nàutic    Un dels desfibril·ladors està al passeig, l'altre a l'entrada del Club Nàutic

Des d'aquest cap de setmana hi ha instal·lats dos desfibril·ladors i s'ha marcat el circuit que millorarà la seguretat esportiva a la zona

El passeig marítim de Vilanova i la Geltrú compta, des d'aquest cap de setmana, amb un circuit de running cardioprotegit. Els cinc quilòmetres de circuit estan degudament senyalitzats i disposen de dues unitats de desfibril·lació, que s'han instal·lat a l'entrada del Club Nàutic i en una marquesina del passeig de Ribes Roges. Panell circuit cardioprotegitA més dels dos desfibril·ladors, s'ha col·locat un plafó informatiu que inclou un plànol del circuit i uns breus consells per a una bona pràctica esportiva.

La posada en marxa d'aquest circuit ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració que, el passat mes de novembre, va signar l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i els responsables d'Assistència Sanitària Col·legial. (informació relacionada)

El fet de col·locar indicadors a cada quilòmetre del recorregut, generarà entre la ciutadania un element de referència, alhora que augmentarà la seguretat dels corredors, ja que en la majoria dels casos una intervenció a temps pot salvar una vida. A més, també possibilitarà donar cobertura als usuaris de les instal·lacions del Club Nàutic, així com a totes aquelles persones que estiguin practicant algun tipus d'esport a les pistes del parc de Ribes Roges, al passeig marítim o la platja.
Punt quilomètric circuit cardioprotegit

La creació d'aquest circuit és fruit d'una iniciativa impulsada des de les regidories d'Esports i de Salut, de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, per tal garantir al màxim les condicions de seguretat en aquells espais de la ciutat on s'hi practiquen activitats esportives i físiques. Si bé, des de fa anys que totes les instal·lacions esportives de la ciutat ja compten amb desfibril·ladors, amb la posada en marxa del circuit al passeig, Vilanova i la Geltrú esdevé una de primeres ciutats catalanes en disposar d'un circuit cardioprotegit en espai obert.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00