Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/09/2014

Les escoles municipals comencen el curs amb novetats

Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat  Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat

Tant l'Escola i Conservatori de Música com l'Escola d'Art i Disseny mantenen els mateixos preus del curs anterior

Aquest setembre han començat les classes a l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat i a l'Escola Municipal d'Art i Disseny amb algunes novetats, tot i que els preus públics es mantenen respecte el curs passat.

Pel que fa al nou curs musical, que va començar el 15 de setembre, l'any acadèmic 2014-15 s'enceta amb la renovació de tres dels quatre membres de l'equip directiu: el director és Emilio Serrano, la coordinadora pedagògica és M. Josep Carbonell, la coordinadora cultural és Meritxell Carbonell, i el secretari acadèmic és Joan Pere Molina.
A nivell acadèmic, es consolidarà l'Orquestra Simfònica com a formació estable durant tot el curs. Per mostrar aquest treball es faran dos concerts a l'Auditori Eduard Toldrà, dimecres 11 de febrer i divendres 19 de juny.
L'Orquestra Simfònica també col·laborarà amb la Camerata Eduard Toldrà el 26 de desembre, al ja tradicional concert de Sant Esteve, com han fet els alumnes del centre els darrers anys.
Una altra novetat seran les audicions quinzenals, que es faran els dijous de vuit a nou del vespre, a la Sala Petita, amb entrada lliure. Serviran per mostrar el treball que fan els alumnes a les classes, tot donant-los l'oportunitat de tocar en públic. S'hi barrejaran les interpretacions d'alumnes de diferents nivells i de diferents instruments, amb la voluntat també de fomentar la interrelació entre el diferents departaments de l'Escola.
L'Escola Conservatori continuarà amb l'activitat musical a la ciutat, com els darrers anys, per tal de donar a conèixer les diferents formacions i què tothom pugui gaudir de la música.
La darrera novetat del curs és el nou Centre d'interès, que aquest any és "La música i la Gastronomia", amb la programació d'activitats (concerts, conferències, maridatges...) durant tot el curs.
Com a projecte innovador, el centre treballa en el projecte "La música per a nadons", que vol impartir per donar cobertura musical als més petits.
Aquest mateix dimecres, 24 de setembre, els alumnes celebraran el concert d'inici de curs a les 19 h a l'Auditori.

Pel que fa a l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAiD), continua oferint tres cicles formatius de la família professional de Comunicació Gràfica i Audiovisual (Assistència al Producte Gràfic Interactiu, Gràfica Publicitària i Disseny de Videojocs i Entorns Virtuals) i un cicle de la família professional de Disseny d'Interiors (Projecte i Direcció d'Obres de Decoració), així com el curs preparatori i els tallers.
Aquest nou curs es consoliden els nous currículums LOE de la família de comunicació gràfica i audiovisual, que es van començar a impartir el curs anterior, i que van substituir als antics plans d'estudi LOGSE. Una de les novetats del centre és la possibilitat de matricular-se en assignatures soltes dels cicles formatius, la qual cosa pot facilitar el seguiment dels estudis, l'adquisició de coneixements específics i la compaginació amb el món laboral, d'una oferta formativa professionalitzadora que en molts casos pren un sentit com a formació permanent.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00