Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/03/2014

S'inaugura el 2n quadrimestre dels cursos de català

La regidora de Cultura va ser a l'acte de presentació    La regidora de Cultura va ser a l'acte de presentació

El Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú presenta també una nova edició del programa 'Voluntariat per la llengua'

Una conferència sobre la manera de parlar característica del Garraf ha servit com a acte inaugural del 2n quadrimestre dels cursos de català que organitza el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú, en els quals hi ha al voltant de 300 alumnes inscrits.

L'acte presentat per la responsable del Servei, Isabel Julià, ha comptat amb la presència de Marijó Riba, regidora de Cultura i Escoles Municipals. El filòleg i llibreter Ramon Marrugat ha pronunciat la primera conferència del cicle "El parlar del Penedès", que tindrà continuïtat a Vilafranca el 3 d'abril i es clourà al Vendrell el 24 d'abril. El conferenciant, en aquesta ocasió, ha presentat els trets i les curiositats que caracteritzen els parlants de l'àmbit del Garraf. El cicle de conferències,obert a tot el públic, l'organitzen l'Institut d'Estudis Penedesencs, el CNL de Tarragona i el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf.

El local del Servei, a la rasa del Miquelet, ha acollit també la presentació d'una nova edició del programa Voluntariat per la Llengua, en què els voluntaris i els aprenents de català, al voltant de trenta-cinc parelles que se sumen a les vint-i-cinc que ja estan participant, es convertiran en parelles lingüístiques i dedicaran una hora a la setmana, durant 10 hores, a fer les trobades per conversar en català. La presentació ha servit per donar les orientacions per al bon funcionament de les parelles lingüístiques, per lliurar el material de suporti per informar sobre les activitats complementàries en què poden participar les parelles. El Voluntariat per la llengua és un programa obert a tota la població i s'hi pot participar en qualsevol època de l'any.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00