Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/03/2015

L'Ajuntament cataloga els serveis que presta a la ciutadania

Neus Lloveras i Miquel Àngel Gargallo Neus Lloveras i Miquel Àngel Gargallo

Les dades obtingudes es vincularan als recursos econòmics i humans per obtenir indicadors d'anàlisi

L'Ajuntament de VNG ha realitzat un catàleg dels serveis directes que presta a la ciutadania. Aquest treball ha posat en relleu un total 367 activitats agrupades en 90 línies de servei. La catalogació és un primer pas per disposar d'una eina que permeti tenir dades “per poder prendre decisions més eficients”, ha explicat l'alcaldessa Neus Lloveras.

En una segona fase s'introduirà tota la informació en un programari informàtic i es vincularà al pressupost i als recursos humans que s'hi destinen per tal d'obtenir dades. El regidor d'Hisenda i Organització Interna, Miquel Àngel Gargallo, creu que “si tens dades, si tens analítica, tens capacitat per prendre decisions de manera més acurada”. Gargallo es mostra convençut que el Catàleg Integral de Serveis “és una eina de futur, molt important per la planificació, que beneficiarà els usuaris”.

A partir de l'estructura orgànica de l'Ajuntament s'ha realitzat un primer treball per sistematitzar en tres nivells les tasques que es porten a terme. El projecte consta de tres fases: la catalogació dels serveis municipals i tràmits associats, el càlcul dels costos efectius dels serveis i la vinculació d'indicadors i objectius als serveis. Aquestes tres fases formen un model de catalogació dels serveis municipals anomenat Catàleg Integral de Serveis (CIS), que vol valorar tot el que un Servei fa envers la ciutadania, contribuir a millorar el nivell de transparència de l'organització municipal, millorar la presa de decisions aportant dades significatives econòmiques i organitzatives i fer un seguiment integral de cadascun dels serveis en termes pressupostaris, de procediments i resultats, en relació amb el PAM i l'exercici de les competències municipals.

La iniciativa de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú és pionera, i ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona per desenvolupar-lo. Manresa i Terrassa signaran un conveni amb VNG per tal de poder dur a terme també una catalogació dels seus serveis amb aquest sistema. Les administracions signants es comprometen a implementar les tres fases del projecte seguint el model de Vilanova i la Geltrú, compartir el coneixement i desenvolupar una eina que serveix de guia a l'organització municipal, perquè tota l'activitat prestacional de serveis tingui un mateix denominador comú a l'hora d'estructurar i publicar la informació. També han manifestat la intenció d'adherir-se al conveni més endavant els Ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i Sant Boi de Llobregat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00