Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/11/2015

Aquest diumenge torna el Mercat de Segona Mà a la rambla de Sant Jordi amb moltes novetats

Les darreres edicions a la rambla de Sant Jordi han estat un èxit de participants i públic    Les darreres edicions a la rambla de Sant Jordi han estat un èxit de participants i públic

La roba i les joguines que no s'hagin venut podran ser donades al projecte solidari Cafè Caliu

La 14a edició del Mercat de Segona Mà i d'Intercanvi, organitzada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, se celebra aquest diumenge a la rambla de Sant Jordi. La celebració d'aquest esdeveniment ja es pot considerar tot un èxit de convocatòria pel que fa als paradistes, ja que n'hi haurà 340 i s'ha hagut d'establir una llista d'espera per si es produeixen cancel·lacions de darrera hora.

Quant als expositors, el dia del Mercat entre les 8 i les 9.50 h podran adreçar-se directament a la taula numerada assignada. En cas de no estar ocupada la taula a les 9.50 h, l'organització entendrà que s'ha renunciat a la seva plaça i procedirà a inscriure i facilitar la taula a les persones inscrites a la llista d'espera. L'Ajuntament facilita als participants una taula de 1,85 x 0.75 m i una cadira. Un cop finalitzat el mercat, els usuaris hauran de deixar l'espai en les mateixes condicions que l'han trobat. No es podran deixar objectes al recinte, ni es permet portar carpes. En cas de previsió clara de pluja, l'organització enviarà un nou comunicat indicant la nova data de realització del mercat.

Al mercat es podran trobar els dos punts habituals d'informació de la moneda social “La Turuta” i el Banc del Temps. Els pagaments al mercat es poder fer, si així es desitja, amb aquesta moneda social.

Pel que fa a les novetats, cal destacar que en aquesta edició el Mercat participa a la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Més informació aquí

Al Mercat també trobareu l'Espai de productes esportius de segona mà, que permetrà portar material esportiu. Es farà un control de qualitat i l'assessorament en la valoració, i es posarà el material a la venda. Aquest espai és possible gràcies a la col·laboració de Decathlon i del Juanita's Festival.

D'altra banda, es podrà participar en una iniciativa que converteix el Mercat de segona mà i d'intercanvi en un mercat també solidari. Es tracta de recollir tota la roba i les joguines que al final del matí no s'hagin venut a favor del projecte social Cafè Caliu de l'associació Alè. Tot allò que no s'hagi venut, el paradistes ho podran deixar, si ho desitgen, abans de marxar, al punt d'informació de l'Ajuntament. També ho podran donar directament als voluntaris que faran tot el recorregut del mercat entre les 13.30 i les 14 h. Aniran identificats amb una armilla de la Mesa d'Entitats Socials. Cafè Caliu és un espai diürn on s'ofereix un esmorzar diari a persones en risc d'exclusió social. La roba i les joguines seran per a les persones i les famílies vinculades a aquest projecte: https://associacioale.wordpress.com/

També destaca la calculadora CO2, que permetrà saber l'estalvi d'emissions de CO2 dels productes que s'hagin venut o intercanviat. Aquest servei es podrà trobar al punt d'informació del Mercat. Torna també l'Espai Kids Ambiental, amb l'inflable “Reciclar saltant”, una atracció dirigida als més petits. El Mercat acollirà un Espai d'emprenedors sostenibles, fruit de l'acord entre el Servei de Medi Ambient i l'IMET per fomentar les pràctiques i els valors de l'emprenedoria en un marc de sostenibilitat ambiental. També es podrà trobar al Mercat la Deixalleria Mòbil, amb el vehicle equipat amb un servei de recollida de residus domèstics que el visitants poden aprofitar.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00