Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/05/2014

Muntatge teatral sobre Vázquez Montalbán

L'espai del castell de la Geltrú afavoreix la proximitat del públic amb els actors       L'espai del castell de la Geltrú afavoreix la proximitat del públic amb els actors

El projecte 'Carvalho contra Vázquez Montalbán' implica actors i actrius amateurs de la ciutat, amb gran part de creació local

El muntatge teatral "Carvalho contra Vázquez Montalbán" és un monòleg - instal·lació que es representa dins de la programació estable del Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú de la temporada febrer-juny 2014. Una representació que es fa en el "site específic" del castell de la Geltrú i l'Arxiu Comarcal del Garraf, divendres 23 i dissabte 24 en sessió doble. Aquest espai no convencional esdevé l'espai "postmodern conceptual" que requereix l'obra i que proposa l'autor.

És un muntatge que reflexiona sobre el valor de la novel·la "més o menys policíaca" i de la voluntat pirandelliana dels personatges de sobreviure als seus creadors. El text teatral és mordaç i brillant, com tots els textos de Montalbán, i de vigent actualitat.

Es tracta d'un exemple d'hibridació entre professionals de món de l'espectacle i els actius artístics amateurs del context local. L'obra està interpretada per Joan Berlanga (interpretant Pepe Carvalho), acompanyat per dinou vilanovins i vilanovines amateurs, que interpreten el "món Montalbán": Merche Alcaraz, Anna Cabanes, Hugo F. Català, Marta Fontanals, Santos Herreros, Juan Linares, Carlos Lizalde, Rosabel López, Alegria López, Dolors Martin, M. Antònia Martorell, Rosa J. Pisanu, Lluís Piñol, Fina Redondo, Marina Rodríguez, Salvador Roman, Carles Serra, Desirée Vidal, Joan Vives.

"Carvalho contra Vázquez Montalban", dirigit per Txell Roda, és un espectacle que s'inscriu dins el projecte "MVM, 10 anys d'absència", i que compta amb el suport de la família i de l'agència literària Carme Balcells.
El muntatge es va estrenar el juny de 2012 a Vallvidrera. El febrer de 2013 es va veure dins la programació del festival BCNEGRA, i el maig a Sant Cugat del Vallès. Després del seu pas per la passada Fira de Tàrrega, s'ha inclòs en les programacions teatrals de poblacions com Lloret, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Tàrrega i Vilafranca.
Les poblacions que el programen amb la col·laboració dels actius artístics amateur, se sumen al projecte commemoratiu "MVM, 10 anys d'absència", retent homenatge a qui fou un prolífic escriptor i mobilitzador intel·lectual del nostre país, una veu crítica i renovadora pel que fa al periodisme d'opinió i denúncia.

A Vilanova el muntatge es programa impulsat pel Teatre Principal dins el marc de la programació d'hibridació entre actius locals amateurs del món de l'escena i professionals del món del teatre.
L'espectacle es podrà veure divendres 23 i dissabte 24 a les 20.30 h i a les 22.30 h. 

Carvalho1

Les crítiques la qualifiquen com una experiència teatral única, particular, màgica i totalment viva. Els actors submergeixen l'espectador en un lloc que es mou contínuament, ple de llibres que parlen, de personatges que transiten entre la realitat i la ficció, en una història que enganxa i transporta dins d'un llibre de Montalbán.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00