Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/01/2016

Carnaval a les biblioteques municipals de la ciutat

Els Coros de dilluns de Carnaval són el leit motiv d'una exposició a la Joan Oliva  Els Coros de dilluns de Carnaval són el leit motiv d'una exposició a la Joan Oliva

Els Coros del Carnestoltes prenen el protagonisme a la Joan Oliva, i el 10è aniversari del conte 'En Dolcet', a la Cardona Torrandell

Com es tradició, les biblioteques municipals participen de ple en el Carnaval de Vilanova i la Geltrú. La biblioteca Joan Oliva i Milà ofereix des del 25 de gener fins al 13 febrer l'exposició de Carnaval “Els Coros del Carnestoltes”. Cada any, el dilluns de Carnaval els Coros de les diverses associacions surten pel carrer a cantar, amb tonades més o menys conegudes i amb un mínim de disfressa, fent crítica de diversos aspectes del món local o nacional. L'exposició recull fotografies i lletres de molts d'aquests Coros que han passat a la història del Carnaval vilanoví. Les fotografies seleccionades són del fons fotogràfic municipal i de l'arxiu de la FAC conservat a l'Arxiu Comarcal del Garraf.

En consonància amb l'exposició, la biblioteca ha organitzat el concurs ‘Els Coros del Carnestoltes' entre el 25 i el 29 de gener, en el qual els participants tindran la possibilitat de demostrar els seus coneixements sobre aquesta festa tan vilanovina.

Dissabte 30 de gener de 16.30 a 19.30 h a la mateixa biblioteca Joan Oliva es farà l'activitat “Carnaval, Carnaval! Anima la festa”, on els assistents podran fer-se un complement ben divertit per a aquest Carnaval. Activitat adreçada a infants de totes les edats, sense inscripció prèvia.

Per la seva banda, la biblioteca Armand Cardona Torrandell organitza, en col•laboració amb l'editorial El Cep i la Nansa, tot un seguit d'activitats amb motiu del 10è aniversari d'”En Dolcet, el caramel que volia anar a la comparsa”.

Del 16 al 30 de gener se celebra la gimcana “Busca'l bé, busca'l bé, on és en Dolcet?”, per trobar en Dolcet a 10 establiments del centre de la ciutat. La butlleta de participació es pot recollir als centres cívics i biblioteques municipals, s'ha de lliurar dissabte 30 de gener de 17 a 20 h a l'entrada del Teatre Principal. Tots els participants rebran un premi fins a exhaurir existències.

Del 25 de gener fins al 13 de febrer, la mateixa biblioteca Cardona acull l'exposició de Carnaval “El Dolcet fa anys!”. Amb motiu del desè aniversari del Dolcet, la Biblioteca acull aquesta mostra d'il•lustracions i diferents objectes relacionats amb aquest personatge tant estimat pels infants.

Aquest dissabte dia 30, a les 12 h, es farà el taller infantil “Fem un titella d'en Dolcet”. Activitat adreçada a infants a partir de 5 anys, amb places limitades i inscripció prèvia a la biblioteca. El cost del taller és d'un euro, i el material el facilitarà la biblioteca.
El mateix dia 30 a les 17 h i a les 19 h es podrà veure l'espectacle del Dolcet amb la narració del conte i dansa al Teatre Principal.

Per acabar, dimarts 9 de febrer a les 12 h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell es realitzarà el programa de ràdio “Més content que un gínjol”. Programa especial des de la biblioteca amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio (13 de febrer) i el Carnaval de Vilanova. En col•laboració amb Canal Blau.

Durant els dies de Carnaval, entre el 4 i el 10 de febrer, les biblioteques exposaran tots els documents i novetats que tenen relacionats amb aquesta gran festa vilanovina.
Amb motiu de la celebració del Carnaval, les biblioteques municipals modificaran lleument el seu horari habitual d'obertura: dijous dia 4, Dijous Gras, i dissabte 6 de febrer, les biblioteques estaran tancades a la tarda.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00