Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/05/2013

Més de 4.500 persones van visitar els museus de la ciutat aquest dissabte

Biblioteca Museu Víctor Balaguer Biblioteca Museu Víctor Balaguer

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, els equipaments de VNG van obrir les seves portes fins a mitjanit

Més de 4.500 persones van visitar els museus de Vilanova i la Geltrú el dissabte 18 de maig amb motiu del Dia Internacional dels Museus. Per celebrar aquesta data la majoria de museus oferien una jornada de portes obertes, tot i que l'afluència més alta de públic es va concentrar a partir de les 19 h i fins a la mitjanit.

El Centre d'Art Contemporani La Sala, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, el Museu del Mar, el Centre d'interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes i el Museu del Ferrocarril de Catalunya es van afegir conjuntament i per primera vegada a aquesta iniciativa i van obrir de nit amb motiu de la celebració de La nit dels museus.

La jornada de portes obertes es va complementar amb actuacions musicals a cada un dels equipaments a càrrec d'estudiants de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat. Així, cada centre oferia en un horari concret un concert d'uns trenta minuts de durada. Els grups que hi van participar van ser el de violoncels, el de flautes de bec, el grup de cambra, el de música tradicional i el de guitarres.

El Centre d'Art Contemporani La Sala va comptar, a més a més, amb la intervenció artística de Pink Morro i Mireia Ruiz, membres de Cocolia, estudi de disseny gràfic i creativitat de Vilanova i la Geltrú. Colorful home és una instal·lació artística que mostra la quotidianitat des d'un punt de vista més positiu i experimental. L'obra estarà exposada al vestíbul de La Sala fins al 2 de juny.

També, durant aquesta setmana es farà el sorteig per conèixer els guanyadors de diferents premis entre totes aquelles butlletes segellades en els sis museus durant la jornada. Els premis són entrades per a l'Auditori i el Teatre Principal: 1 entrada doble per al Concert Voronkova (9 de juny, a les 19 h - música clàssica); 1 entrada doble per a El Carnaval dels animals (16 de juny, a les 17.30 h - música familiar, titelles i piano a 4 mans); 1 entrada doble per a Converses (22 de juny, a les 21 h - jazz mediterrani), i dues entrades dobles a Nanoteatre (15 de juny - teatre), a més de 4 xecs de 25 euros vàlids a les botigues adherides a Viu Comerç.

La nit dels museus va comptar amb la col·laboració de l'empresa Soma Produccions, que es va encarregar de les il·luminacions especials; Viu Comerç, que oferia els xecs regals dels sortejos, i la Vermuteria del Celler, que va oferir una copa de cava als visitants de totes les instal·lacions.

Més imatges aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00