Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/12/2015

Pagar l'IBI i l'IAE al gener té un descompte del 5%

  Vilanova i la Geltrú Vilanova i la Geltrú

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ofereix novament aquesta possibilitat d'estalvi, en el pagament avançat dels dos impostos.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ofereix, un any més, a ciutadans i empreses la possibilitat d'estalviar-se un 5% en l'import de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i l'Impost d'Activitat Econòmica (IAE), si es fa efectiu el seu pagament abans del dia 5 de febrer de 2016.

Aquest descompte forma part d'un conjunt d'accions i mesures contemplades dins el calendari fiscal de la ciutat que, tal i com ha explicat la Regidora d'Economia, Hisenda, Seguretat i Recursos Humans, Glòria Garcia, té com a objectiu l'estalvi de les famílies i empreses. "Un any més ens mantenim ferms en l'aposta per donar continuïtat a les polítiques municipals que afavoreixen l'estalvi de les famílies i empreses vilanovines, així com en la línia de bonificacions i ajuts a les persones amb menys recursos"

Les Ordenances Fiscals per l'any vinent contemplen diversos beneficis fiscals entre els quals hi ha l'ajut de fins al 40% en l'IBI, si el titular compleix amb un seguit de requisits, entre els quals hi ha no tenir saldos bancaris ni actiu financers superiors als 15.000 €. Altres beneficis que contemplen les ordenances és el 50% de descompte de l'IBI per als propietaris que cedeixin els seus habitatges a la bossa de lloguers social, o diferents ajuts en la Taxa d'Escombraries Industrials i IAE per a empreses i autònoms que incorporin a la seva plantilla personal amb contracte indefinit.

Respecte a la possibilitat de fraccionar pagaments, es manté fer-ho a 12 mesos, sense interessos, en els imports inferiors als 3.000 € (cal fer la sol·licitud abans del 14 de febrer) i també continua vigent l'ajut del 50% de l'Impost sobre Vehicles a les persones aturades de llarga durada, amb ingressos baixos i a les petites empreses que tinguin pèrdues.

Continua també l'equiparació en els beneficis fiscals de les famílies monoparentals amb les famílies nombroses, així com ajuts en l'Impost sobre l'Increment (plusvàlua) en les dacions en el pagament d'habitatges.

Pel que fa a les empreses, es mantenen bonificacions en la Llicència d'Activitats i la Taxa d'Escombraries Industrials per a aturats i emprenedors, en l'Impost sobre Construccions, a la Taxa per Intervenció en Activitats d'Edificació, i a la Taxa d'Intervenció Integral en Activitats per impulsar la rehabilitació. A més, es contempla la "Quota 0" en la Taxa d'Intervenció Integral en activitats al barri de Mar i al Nucli Antic.

Les persones que estiguin interessades a obtenir els beneficis fiscals i ajuts que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú els ofereix han de consultar les condicions necessàries per a cada cas i fer la sol.licitud durant tot l'exercici 2016 al Departament de Recaptació.

Consulteu aquí la guia de bonificacions i ajuts

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00