Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/03/2015

Portes obertes a l'Espai Far aquest cap de setmana

Les jornades de portes obertes s'han presentat en roda de premsa al Far   Les jornades de portes obertes s'han presentat en roda de premsa al Far

Els vilanovins i vilanovines que ho desitgin podran veure la remodelació de l'Espai Far i gaudir de diverses activitats relacionades amb el mar. Les col·leccions museístiques es podran visitar a partir de l'estiu

Dissabte 28 i diumenge 29 de març la ciutadania de Vilanova està convidada a veure els treballs de remodelació i condicionament de l'edifici històric i el recinte del far de Sant Cristòfol. L'anomenat Espai Far obre les seves portes i organitza diverses activitats per donar a conèixer el que serà un nou equipament museístic a partir de l'estiu, quan s'hi ubicaran les col·leccions del Museu del Mar i del Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués.

L'Espai Far funcionarà també com a punt d'acollida de visitants, convertint-se en un nou recurs turístic, econòmic i cultural de la ciutat. En aquest sentit, l'alcaldessa Neus Lloveras ha remarcat que aquest projecte de ciutat "reflecteix el compromís amb el patrimoni mariner de la ciutat, adaptant aquest espai per lluir-lo al màxim, i a més, sense cap cost per a l'Ajuntament, ja que la intervenció s'ha finançat íntegrament amb fons externs, com els fons Feder europeus o el PUOSC de la Generalitat".

Tot el projecte, incloses les obres i el procés de museïtzació, ha costat 528 mil euros, a més dels 12 mil que ha aportat la Diputació de Barcelona per a aspectes de promoció del centre de visitants, i els 21 mil que ha aportat la Generalitat per la restauració de béns de museu com el bot de salvament Víctor Rojas.

La regidora de Cultura, Marijó Riba, ha recordat que aquest espai posa de manifest el compromís amb la preservació del patrimoni de la ciutat. "És una porta oberta que enllaça amb la resta de discurs patrimonial que té la ciutat, ja que sense el mar no es pot entendre el nostre patrimoni. Vol ser un homenatge a la gent de mar, ja que sense ells no es podria entendre la nostra història".

El regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, explica la transversalitat d'aquest projecte recordant que "quan aquest govern va conceptualitzar l'espai, va definir que, com que es troba en una entrada de la ciutat i de la seva façana marítima, fos un put de benvinguda a la ciutat. Per això s'hi ubicarà un punt d'informació turística". Un punt que es posarà en marxa a l'estiu, al mateix moment que es posin en marxa els dos museus: el Museu del Mar de Vilanova i la Geltrú, amb el bot Víctor Rojas com a insígnia; i el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués. Les dues col•leccions s'estructuraran en sis àmbits, que actualment s'estan treballant: la platja, l'aventura del comerç, la pesca i el salvament, la vida cultural, el far, i les històries personals que s'explicaran a través d'audiovisuals.

Finalment, el regidor d'Urbanisme i Obres, Joan Giribet, destacava en la presentació de les portes obertes "l'important esforç de tots els tècnics municipals i els qui han treballat en las obres per quadrar el pressupost i adaptar-se al calendari d'obres del projecte. Cal destacar que no hem trobat entrebancs en les obres de rehabilitació i reforma, cosa que no és gaire habitual".

Neus Lloveras ha volgut agrair la col·laboració i la generositat de la família de Francesc Roig Toqués i de l'Associació del Museu del Mar, i ha animat la ciutadania a gaudir de les portes obertes per fer-se a la idea de com serà l'Espai Far a partir de l'estiu, un espai obert en horaris molt més amplis que fins ara, i que els vilanovins i vilanovines s'han de fer seu.

Aquest dissabte l'Espai Far es podrà visitar d'11 a 14 h i de 17 a 19 h, i diumenge d'11 a 14 h. Podeu consultar totes les activitats que s'han organitzat durant les portes obertes, i tota la informació sobre l'Espai Far a www.espaifarvng.cat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00