Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/11/2015

Enlairament de globus per celebrar a Vilanova i la Geltrú el Dia Universal dels Drets dels Infants

Dia Internacional dels Drets dels Infants 2014   Dia Internacional dels Drets dels Infants 2014

Les nenes i nens de cinquè de primària protagonitzaran la commemoració, que a la ciutat porta per lema Els infants abans que les fronteres

Les escoles de Vilanova i la Geltrú participaran aquest divendres, 20 de novembre, a l'acte de celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants, que tindrà lloc a les 11 del matí a la plaça de la Vila.

Aquest és el tercer any consecutiu que des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es dedica una jornada especial per commemorar aquesta efemèride, amb la voluntat de difondre i reivindicar el compliment dels drets dels infants arreu del món.

Fa dos anys 1800 nens i nenes de la ciutat van formar un mosaic humà amb el lema "Som aquí". La instantània del moment va ser objecte d'una fotografia realitzada per una càmera d'alçada i d'un vídeo.

L'any passat els 600 infants de quart de primària van tenir l'encàrrec de representar, mitjançant un dibuix artístic, alguns dels drets d'assistència i protecció dels infants que recull el tractat internacional, coincidint amb el 25è aniversari de la seva redacció. Aleshores, es va confeccionar un mural gegant amb els dibuixos que havien treballat a classe, alhora que es llegien els drets representants. (aquí)

Aquests mateixos nens i nenes, que enguany realitzen cinquè de primària, han estat treballant aquesta setmana en un nou encàrrec per commemorar el Dia Universal dels Drets dels Infants. Sota el lema d'aquest any "Els infants abans que les fronteres", l'alumnat ha realitzat un treball sobre els infants i els refugiats, en un moment en què l'actualitat internacional posa en relleu les tràgiques condicions en les quals viuen i malviuen molts nens i nenes arreu del món.

L'acte d'aquest divendres vol servir per reivindicar els drets que malauradament no tenen aquests infants, i per això els nens i nenes de Vilanova i la Geltrú faran una volada de globus dels quals penjaran els desitjos individuals. A banda realitzaran un treball de grup mitjançant una frase que formarà part d'un mural, que es crearà en el mateix moment.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00