Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/05/2014

La millora de les condicions del crèdit ICO podria suposar un estalvi de tres milions i mig per VNG

El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo

El Ministeri d'Hisenda ofereix la possibilitat de rebaixar els interessos i augmentar la carència, destinant l'estalvi a reduir la morositat

La millora de les condicions financeres del primer pla de pagament a proveïdors podria suposar per l'Ajuntament de VNG un estalvi de 3,5 milions d'euros en dos anys. El Ministeri d'Hisenda ha fet públiques les condicions per accedir a aquesta millora. El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament, Miquel Àngel Gargallo, ha valorat la mesura com "encertada. Ja vam dir que en aquest primer ICO l'interès a pagar era elevat". El Ministeri ofereix tres opcions per millorar les condicions del crèdit. Gargallo diu que VNG es vol acollir a la segona modalitat, que suposa ampliar un any la carència, mantenir el període d'amortització actual y reduir el tipus d'interès en 131 punts bàsics.

L'estalvi per la hisenda municipal s'estima en 1,6 milions d'euros aquest any 2014 i de 1,9 milions el 2015. Una de les obligacions per acollir-se a les noves condicions és que l'estalvi es destini a reduir la morositat, es a dir, a pagar a proveïdors. El regidor d'Hisenda explica que "precisament el govern esta focalitzant el seu esforç en minorar els terminis de pagament. Voldríem arribar a pagar en 60 dies: 30 dies per aprovar la factura i 30 dies més per pagar-la d'acord amb la llei de morositat abans d'acabar la legislatura".

El ple del 2 de juny haurà d'aprovar l'adhesió a aquestes noves condicions que, a més, també impliquen adherir-se a la plataforma estatal de factures electròniques, al portal per emprenedors Emprende 3, i a substituir immediatament almenys el 30% de les llicències d'activitats com a declaracions responsables.

L'Ajuntament de VNG va acollir-se l'any 2012 al primer pla de pagament a proveïdors i demanar un crèdit ICO de gairebé 25 milions d'euros a retornar en 10 anys.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00