Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/05/2013

El Ple Ordinari del mes de maig aprova inicialment l’ordenança reguladora de Via Pública

Gisela Vargas, nova regidora del PSC Gisela Vargas, nova regidora del PSC

S'ha donat suport a les mocions sobre els treballadors de Valoriza i a la intervenció en la concessió de la piscina municipal

El ple ordinari del mes de maig de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'ha obert amb la presa de possessió de la regidora del PSC Gisela Vargas, en substitució de Clàudia Duran.

Al Ple també ha destacat l'aprovació unànime de la creació d'una comissió informativa de caràcter específic per a l'estudi i dictamen del projecte del nou pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Vilanova i la Geltrú. També s'han aprovat els convenis l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Ports de la Generalitat per a la col•laboració i coordinació en la reforma de la zona de ribera del port de Vilanova i la Geltrú; així com els convenis amb la Setmana del Mar, ViU Comerç, Temps de Vi, la UPC, i el Celler de Viticultors. Així mateix s'han aprovat inicialment el Reglament Regulador de mercats no sedentaris; així com l'Ordenança Reguladora de l'ocupació de la via pública amb mobiliari d'establiments comercials i de restauració; la nova ordenança municipal de tinença d'animals; i les noves bases del Premi Roig Toqués.

El Ple però no ha pogut tirar endavant la cessió gratuïta de “La Vela” al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Tot i comptar amb els vots favorables de CiU i PP, els vots en contra de PSC i ICV i l'abstenció de la CUP, la votació requeria majoria qualificada. Per majoria simple, el vots a favor de CiU, en contra els de PSC i ICV, i l'abstenció de PP i la CUP, no va poder seguir endavant la proposta del govern Modificació de l'Ordenança reguladora dels Preus Públics Municipals (Escoles).

En el capítol de mocions van destacar les dues que es van presentar per via d'urgència. La primera, conjunta entre PSC, CUP i ICV, en defensa dels llocs de treball de l'empresa de neteja Viària Valoriza. La segona per intervenir la concessió de la piscina municipal per tal d'iniciar les obres d'adequació durant els mesos d'estiu. Després d'un dur debat el ple va aprovar la majoria de punts per unanimitat de la moció sobre la situació laboral a Valoriza. Per la seva banda, la intervenció de la concessió de la piscina municipal per part del govern, va ser aprovada per unanimitat.

Finalment, i donat que el Ple s'ha allargat fins més enllà de la mitjanit, només es va discutir la moció del PSC sobre la qualitat de la informació, la desaparició de la xarxa de corresponsals locals de Catalunya Ràdio, TV3 i de l'Agència Catalana de Notícies. La moció, que comptava amb el suport de la CUP va ser aprovada majoritàriament amb votació separada de tots els punts.

La Junta de Portaveus resoldrà en breu si la resta de mocions es discutiran en el transcurs d'un ple extraordinari al llarg del mes de maig, o be passaran a l'ordinari de juny.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00