Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/10/2016

Vilanova i la Geltrú mostra la seva solidaritat en el recapte de productes d'higiene

Els voluntaris, de totes les edats, són una part fonamental del recapte    Els voluntaris, de totes les edats, són una part fonamental del recapte

La Mesa d'Entitats Socials recull productes d'higiene personal per abastir l'Economat i altres projectes solidaris relacionats amb l'alimentació a la ciutat

Dissabte es va celebrar a Vilanova i la Geltrú el recapte de productes d'higiene personal organitzat per la Mesa d'Entitats Socials.

Al recapte hi van participar 12 supermercats de la ciutat: Simply, Lidl, Aldi, Bon Preu, 2 establiments Condis i 6 establiments JR; que són els que col·laboren amb l'Economat i amb els projectes d'alimentació de la Mesa, ja sigui amb l'aportació de les seves minves o amb donacions diverses.

Les persones que hi van anar a comprar al llarg d'aquest dissabte hi van poder comprar diversos productes d'higiene personal per a 5 dels projectes que tracten la problemàtica de l'alimentació a la ciutat: Economat de VNG, Mensa del Cor de Càritas, Cafè Caliu de l'Associació Alè, Església Cristiana del Garraf i Església Evangèlica de Vilanova i la Geltrú. Aquests projectes cobreixen actualment les necessitats mínimes alimentàries de 3.300 persones anualment.
És per això que el Recapte solidari d'enguany s'ha volgut destinar a recollir principalment productes d'higiene personal.

Així, el recompte final de la recollida de dissabte és de 2.200 ampolles de sabó per al cos, 850 de xampú, 1.560 paquets de compreses i tampons, 1.640 untats de raspalls i pasta de dents, 770 paquets de tovalloletes infantils, 585 productes d'afaitar, 252 paquets de paper higiènic, 152 paquets de bolquers, 704 ampolles de detergent o productes de neteja de la llar, i també es van donar 210 quilos d'aliments diversos. Aquests productes recollits es distribuiran des dels cinc projectes beneficiaris.

A banda del recapte als supermercats, dissabte a la tarda es va fer una iniciativa paral·lela en forma de sessions de ioga gratuïtes per sumar el seu suport al recapte de la Mesa. Així, la sala d'actes del centre cívic La Geltrú va acollir una sessió de ioga en família i una sessió de ioga i relaxació amb bols tibetans, només per a persones adultes, de la mà de la professora Lali Jasjeev Kaur. La iniciativa va ser un èxit, i tothom qui hi va participar va col·laborar portant un producte d'higiene personal.Ioga pel recapte


Més enllà del volum de producte, el valor dels recaptes està en el resultat de la feina conjunta i en la implicació social de la ciutat. Des de la Mesa d'Entitats Socials i l'Ajuntament de VNG s'ha volgut agrair totes les persones que han fet possible el recapte, destacant el valor humà, tant dels voluntaris que hi han dedicat temps i esforç, com de la ciutadania que ha volgut ser solidària. Una solidaritat que es mostra recapte rere recapte. Organitzar un recapte com aquest és un repte important que sobrepassa les possibilitats de les entitats que conformen la Mesa. Tot funciona perquè es fa conjuntament, perquè en un dia se sumen moltes voluntats, moltes sinèrgies, i perquè tothom s'implica en donar un cop de mà a qui més ho necessita.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00